Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinska sestra ili računovođa?

Otkrijte koja zanimanja traže velika ino tržišta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medicinske sestre, računovođe, informatičari i još poneko zanimanje otvorit će vam vrata na inozemnim tržištima rada. Otkrivaju to poslovni trendovi u SAD-u, Kanadi i Australiji za razdoblje 2013/14, piše portal MojPosao.

Procjene situacije na tržištu rada za neka velika inozemna tržišta posebno će koristiti onima, koji razmišljaju o odlasku u neku od navedenih zemalja. Poslovi, koji su u posljednjih pet godina zabilježili najveći rast su u kategorijama: zdravstvena skrb, marketing, inženjering, obrazovanje, korisnička usluga, telekomunikacije, informatika, poslovno upravljanje, računovodstvo, podrška.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tržište rada Mladi i ulazak Hrvatske u EU: Evo što ih NAJVIŠE PLAŠI! Slika nije dostupna Provedena anketa Doznajte što najviše motivira zaposlenike na rad

'Must have' diplome - zdravstvo, informatika, računovodstvo i poslovno upravljanje

Iako je teško predviđati buduće trendove, za očekivati je da će ove kategorije zanimanja i u budućnosti zadržati svoje stabilne pozicije. Ove , a tako i 2014. godine, najviše će se tražiti diplome iz zdravstvene skrbi, informatike, računovodstva, inženjeringa i poslovnog upravljanja. Ekstremno popularna diploma je ona iz poslovnog upravljanja- obuhvaća zanimanja kao što su marketinški konzultanti i konzultanti menadžmenta, glavni direktori, financijski analitičar.

Diplome koje NIKAD neće izgubiti na privlačnosti

Diploma iz područja zdravstvene skrbi nikada neće izgubiti svoju privlačnost u očima poslodavaca  diljem svijeta. Potreba za medicinskom skrbi raste s povećanjem broja oboljelih i lošijih životnih uvjeta. Iako su liječnici traženi, medicinske sestre i asistenti primaju najviše ponuda za posao. Isto je i s diplomama iz područja informatike. Očekivano, zbog razvoja tehnologije i svih promjena koje ona donosi. Na poratlu MojPosao.net možete sudjelovati i u istraživanju na temu preseljenja u inozemstvo, zbog potrage za (boljim) poslom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene