Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcije u KB-u Dubrava

Stigla ih je kazna: Medicinska sestra i bolničarka koje su krale od pacijenata dobile izvanredni otkaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolničarka i medicinska sestra iz KB-a Dubrava koje su krale od pacijenata dobile su izvanredan otkaz.

Bolničarka Marija K. (51) i medicinska sestra Dubravka L. (45) iz KB-a Dubrava koje su krale od pacijenata dobile su izvanredan otkaz, potvrdio je za DNEVNIK.hr ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

Pročitajte i ovo Prim. dr. sc. Igor Rudež Veliki uspjeh KB-a Dubrava Devet transplantacija srca u dva mjeseca! "U toj lutriji koja se zove Eurotransplant očito smo u zadnje vrijeme došli na vrh" KB Dubrava Nova prilika za život Fantastičan uspjeh liječnika u KB-u Dubrava: "Na ovaj smo način spasili mnoge pacijente"

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ranije im je odredio istražni zatvor zbog sumnje da su pacijentima u osobito teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice, nakit i mobitele. Pritvor im je određen zbog opasnosti od kaznenog djela, priopćilo je tužiteljstvo.

Dubravku L. sumnjiči se da je od 16. studenog 2020. do 19. veljače ove godine od više pacijenata uzimala novac, bankovne kartice i druge vrjednije predmete, čime ih je oštetila za nešto više od 26.000 kuna. Okrala je četvero pacijenata u teškom zdravstvenom stanju te je dio ukradenog nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata i potrošila novac, izvijestila je policija nakon što se otkrio gnjusan čin.

Bolničarka Marija K. osumnjičena je da je od 14. studenog 2020. do 15. siječnja od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice. U više je navrata na bankomatima s kartica podignula više od 10.300 kuna. Tereti ju se za pet kaznenih djela računalne prijevare, od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Krađu je uočio sin čiji se otac liječio u bolnici. Sve je prijavio policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene