Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O izjavi o Vukovaru

Matić Nikoliću: I ja sam sanjao o Claudiji Schiffer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigle su prve reakcije na kontroverznu izjavu novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Podsjetimo, Nikolić je u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung izjavio da je Vukovar bio srpski grad i da se tamo Hrvati nemaju što vraćati.

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Pronađeni posmrtni ostatci u Bogdanovcima, ilustracija Očevid u tijeku U okolici Vukovara pronađeni posmrtni ostatci stradalih u Domovinskom ratu

'Postoje snovi koji se neće ostvariti. I ja sam razmišljao o Claudiji Schiffer i shvatio da se ti snovi nikada neće ostvariti, komentirao je ministar branitelja Predrag Matić Fred. 'A ima još jedna poslovica: Što 100 pametnih napravi, jedan može upropastiti. Takve izjave ne čine dobro nikome', dodao je.

Komentirajući daljnju suradnju sa Srbijom ministar Matić rekao je će se ona nastaviti. 'Morat ćemo surađivati, to su naši susjedi. Susjedi se ne biraju. Ublažit će retoriku', rekao je.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je da Hrvatska vodi politiku ravnopravnosti i miroljubivosti. 'Hrvatska je zemlja u kojoj svi mogu živjeti ravnopravno, ali povratak na ideju iz 90-ih, tih ideja neće biti.

>> Pupovac: Vukovar je bio i ostao grad Hrvata i Srba

Nikolićevu izjavu komentirao je i HDSSB-ov Boro Grubišić, također poslovicom - 'Vuk dlaku mijenja, a ćud nikada'. Jadranka Kosor je izjavu nazvala skandaloznom. 'Vukovar je oduvijek bio hrvatski grad. Mislim da bi na ovu izjavu trebali reagirati predsjednici države i Vlade', rekla je Kosor.

'Ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti'

Nikolić je u intervjuu izjavio kako je rekao da 'kao četnički vojvoda mora uvijek ostati četnik i da će, ako ga netko nekad ponovo pozove, ponovo braniti Srbiju'. 'Ima snova koje čovjek nikad ne može ispuniti. Ali već odavno vidim da je Hrvatska jedna međunarodno priznata država, da su hrvatske granice na Dunavu i da neće biti daljih promjena granica. Isto važi i za Bosnu i Hercegovinu', rekao je Nikolić i naglasio kako ne vjeruje da će se ti snovi ikad više ispuniti.

Novinar Michael Martensu ga je suočio s konstatacijom da u Vukovaru sada živi više Srba nego prije deset godina, a Nikolić je nedvosmisleno odgovorio i jasno poručio svoj stav o hrvatskom gradu heroju. 'Vukovar je bio srpski grad. Tamo se Hrvati nemaju što vraćati', istaknuo je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene