Mate Rimac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Mate Rimac (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Cilj sastavljanja ove liste, piše Financial Times, jest istaknuti najodvažnije pojedince i organizacije koji svježim idejama mijenjaju društvo, politiku i poslovno okruženje u svojim zemljama.


Ugledni Financial Times jučer je objavio svoj godišnji popis 100 najboljih i najinovativnijih poduzetnika u Europi u 2016., a na njemu se našao i Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

Cilj sastavljanja ove liste, piše Financial Times, jest istaknuti najodvažnije pojedince i organizacije koji svježim idejama mijenjaju društvo, politiku i poslovno okruženje u svojim zemljama. Također, namjera je objavom skrenuti pažnju na predvodnike u inovacijama te osnažiti njihove međusobne veze.

Prilikom sastavljanja liste u obzir su uzete četiri kategorije: društvo i politika, biznis, mediji i kultura te znanost. Na popisu se nalaze pojedinci i organizacije koje utječu i mijenjaju društva, politiku i poslovna okruženja u regiji te koja se odlikuju inovativnošću, poduzetničkim duhom i novim pristupima ukorijenjenim problemima i izazovima.

U komisiji koja je odabrala tko će biti na popisu bii su predstavnici Res Publice, Googlea, Visegrad Funda i Financial Timesa.

Poljska je u ovom izboru zastupljena s čak 22 pojedinca i organizacije, Češka s njih 17, a Mađarska i Rumunjska svaka s po deset.