Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok osam dana

Vraća li se Banožić u Sabor? "Takvu situaciju još nismo imali u povijesti"

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics kazao je u utorak da Poslovnik nije predvidio slučajeve kada osoba zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti zatražiti povratak u Sabor, tako da je taj rok i za teško ozlijeđenog Marija Banožića osam dana.

"Još nije stigao nikakav zahtjev bivšeg ministra obrane Marija Banožića za aktivaciju zastupničkog mandata, a propisani rok je osam dana od dana razrješenja", rekao je Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics.

Bivši ministar obrane se u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) na odjelu intenzivne njege oporavlja od teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći kod Vinkovaca.

Pročitajte i ovo Noa Marciano oglasio se IDF UZNEMIRUJUĆE Hamas objavio video taokinje kako čita poruku, a onda je šok došao na kraju: "Ovo je neljudski"

"Njegova dužnost nespojiva s dužnosti saborskog zastupnika je prestala i on ima sva prava i obveze kao svi drugi zastupnici te ukoliko bude želio, rok propisan saborskim Poslovnikom je osam dana od dana prestanka nespojive dužnosti da zatraži povratak u Sabor", izjavio je Jankovics.

Ne zatraži li povratak u Sabor u roku od osam dana, nema izuzetaka, njegove mogućnosti povrataka u Sabor neće biti, istaknuo je. Dodao je da se povratak u Sabor može zatražiti samo osobno te da Poslovnikom nisu previđeni slučajevi kada osoba zbog zdravstvenog stanja nije sposobna to učiniti.

"Koliko znam takvu situaciju još nismo imali u povijesti Hrvatskog sabora", kazao je Jankovics i složio se da je Poslovnik u tom smislu manjkav.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna našli i drogu FOTO Otmičar iz Dubrovnika uhićen u susjednoj zemlji: Nađeni u apartmanu, on priveden u gaćama!

Banožić je dužnosti ministra obrane razriješen 11. studenoga što znači da je tada počeo teći rok od osam dana za aktivaciju zastupničkog mandata.

"Ukoliko zahtjev dođe u roku osam dana MIP će postupiti po njemu", poručio je Jankovics i podsjetio da je Banožić izabran u Sabor na izbornoj listi HDZ-a u petoj izbornoj jedinici i da ima izvorni mandat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem"

Osječki KBC danas je izvijestio da je Banožić i dalje smješten u Jedinici intenzivnog liječenja. Pri svijesti je uz daljnju intenzivnu terapiju i nadzor, a klinički pregledi i pretrage ukazuju na blago poboljšanje zdravstvenog stanja.

Banožić je u subotu ujutro ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je sam izazvao nepropisno pretječući, a u kojoj je poginula jedna osoba.

Zadobio je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, te ozljede ekstremiteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene