Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dr. Krunoslav Šego

Zamjenik ravnatelja KBC Osijek upozorio da se Banožićevo stanje može naglo pogoršati: "On se uopće ne sjeća događaja"

Ministar obrane Mario Banožić nakon teške prometne nesreće prevezen je u KBC Osijek. O njegovom stanju izvijestio je novinare dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja bolnice i šef kirurške službe.

O stanju ministra obrane Maria Banožića govorio je dr. Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC Osijek i šef kirurške službe.

Banožić je u bolnicu stigao iz Vinkovaca oko 10:30 sati.

"Premješten je kod nas zbog daljnjeg liječenja. On je inicijalno obrađen u Vinkovcima, ovdje je učinjena dodatna obrada. Trenutno je smještan na jedinici intenzivnog liječenja. Mogu reći da je u ovom trenutku izvan neposredne životne opasnosti iako s obzirom da se radi o politraumi moramo biti vrlo oprezni jer se zdravstveno stanje u takvim situacijama može iznenada pogoršati", rekao je liječnik.

Pročitajte i ovo Terenac ministra Marija Banožića s mjesta nesreće - 4 Smrt na cesti FOTO/VIDEO Pogledajte kako kamion dizalicom odnosi Banožićev terenac s mjesta tragične nesreće

Rekao je da je Banožić pri svijesti, ali ne pri punoj svijesti što je uobičajeno za takav tip ozljede.

"Radi se o politraumi, višestrukim ozljedama po tijelu - ozljedama mozga, prsnog koša, indirektno trbuha, ozljedama ekstremiteta", pojasnio je.

Ministra se za sada neće prebaciti u Zagreb.

"Po trenutnim pretragama nema naznaka nekog većeg unutarnjeg krvarenja, nema zapravo nikakvih unutarnjih krvarenja.Bit će potrebna operacija, nego zahvat repozacije imobilizacije ozljede ekstremiteta", otkrio je.

Ministar se ne sjeća prometne nesreće.

"Trenutno je bolesnik u takvom stanju da se on uopće ne sjeća događaja, a osim toga stanje svijesti nije puno stanje svijesti", rekao je liječnik.

"Ako tijek oporavka bude onakav kako mi predviđamo, ne bi trebale ostati nikakve trajne posljedice", poručio je za kraj.

Ministar Banožić sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok je on prevezen u bolnicu s teškim ozljedama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene