Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prometne nesreće

Ovako je Plenković smijenio Banožića: "Razriješio sam ga dužnosti ministra obrane"

Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković i ministar Mario Banožić Premijer Andrej Plenković i ministar Mario Banožić Foto: Cropix Premijer Andrej Plenković - 1 Premijer Andrej Plenković - 1 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX Premijer Andrej Plenković - 2 Premijer Andrej Plenković - 2 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX Premijer Andrej Plenković - 3 Premijer Andrej Plenković - 3 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX +2 Premijer Andrej Plenković - 4 Galerija 1/7 >>
Premijer Andrej Plenković je Marija Banožića razriješio dužnosti ministra obrane.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Banskim dvorima sazvao konferenciju za medije zbog prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen Mario Banožić, a poginula je jedna osoba.

"Smrtno je stradao gospodin Goran Šarić i izražavamo sućut njegovoj obitelji", rekao je premijer.

Plenković je Banožića razriješio dužnosti ministra obrane te je na njegovo mjesto imenovan državni tajnik Zdravko Jakop kako bi Ministarstvo obrane moglo normalno funkcionirati.

"Ovo je izvanredna okolnost koja se dogodila jutros i prije svega nam je žao zbog gospodina Šarića i njegove obitelji, ali nam je žao i zbog Banožića. Iznaći ćemo način da pomognemo obitelji gospodina Šarića", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Očevid na mjestu nesreće ministra Marija Banožića - 8 dr. Krunoslav Šego Zamjenik ravnatelja KBC Osijek upozorio da se Banožićevo stanje može naglo pogoršati: "On se uopće ne sjeća događaja"

Premijer je potvrdio da je sada već bivši ministar vozio svoje osobno vozilo, da je bio bez osiguranja te nije išao na službeni događaj. Također je odgovorio na pitanje je li Banožić sinoć bio na nekakvom slavlju.

"Jučer je u jutarnjim satima sudjelovao na Danu Vukovarsko-srijemske županije u Iloku. Nemam informacija gdje je bio sinoć", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Terenac ministra Marija Banožića s mjesta nesreće - 4 Smrt na cesti FOTO/VIDEO Pogledajte kako kamion dizalicom odnosi Banožićev terenac s mjesta tragične nesreće

Podsjetimo, ministar je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na cesti koja vodi iz Vinkovaca u Županju.

Do nesreće je došlo, potvrdili su iz Županijskog državnog odvjetništva, jer prilikom pretjecanja kamiona nije prethodno provjerio da to može napraviti na siguran način te se zabio u kombi koji je dolazio iz suprotnog smjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene