Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasio se IDF

UZNEMIRUJUĆE Hamas objavio video taokinje kako čita poruku, a onda je šok došao na kraju: "Ovo je neljudski"

Noa Marciano
Noa Marciano Foto: X/Screenshot
U ponedjeljak navečer Hamas je objavio video vojnikinje koja čita poruku, no kraj je šokantan. Izrael ju je identificirao kao Nau Marciano.

Nakon što je Hamas objavio video zatočene taokinje, izraelska vojska (IDF) potvrdila je kako se radi o 19-godišnjoj vojnikinji Noi Marciano

Djevojka je oteta u napadu Hamasa na Izrael 7. listopada i odvedena u zatočeništvo u Gazu.  

"Naša srca su uz obitelj Marciano, čiju je kćer, Nou, brutalno otela teroristička organizacija Hamas", rekla je vojska u priopćenju.

"Koristimo sva sredstva, obavještajna i operativna, da taoce vratimo kući."

Pročitajte i ovo Zimske gume - 2 Pripazite Vozači, oprez! Od srijede je na snazi ova obveza, a kazne su visoke

U ponedjeljak navečer Hamasove brigade Ezzedine Al-Qassam objavile su videosnimku vojnikinje kako očito čita poruku na hebrejskom u kojoj se predstavila imenom i brojem osobne iskaznice i rekla da je zatočena u Gazi. 

Međutim, na kraju videa je prikazano beživotno tijelo djevojke s evidentnim ozljedama. I dok Hamas navodi da je ubijena u bombardiranju izraelske vojske 9. studenoga, drugi neslužbeni izvori tvrde da su je ubili hamasovci udarcima u glavu. 

Pročitajte i ovo Curenje plina u Sjevernom toku Ekskluziva The Washington Posta Zna se tko je pukovnik koji je odgovoran za napad na Sjeverni tok: Tajna operacija organizirana iza leđa predsjednika

 

 

"Teroristička organizacija Hamas i dalje provodi psihološki terorizam i ponaša se neljudski objavljujući videa i fotografije talaca, kao što su to činili i u prošlosti", poručili su iz IDF-a navodeći kako su posjetili obitelj Noe Marciano. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene