Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako program poticanja poduzetništva i obrtništva 'Poduzetnički impuls' dobro napreduje


Program vrijedan 376 milijuna kuna, kojeg je Vlada donijela u ožujku, dobro napreduje po pitanju zapošljavanja, ali i po pitanju otvaranja obrta, novih poduzeća i liberalizacije poduzetništva.

Maras je u izjavi novinarima uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a rekao da su u ministarstvu krenuli s tim planom kako bi nadomjestili jedan dio tvrtki koje će 'biti u problemu'.

Vezani članci Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac Još nevjerojatnija priča od one o HDZ-ovu županu: "Gospodine Mato, vi kad budete načelnik općine..." Slika nije dostupna IT SEKTOR NA NOGAMA Je li to nekakav predizborni trik?

>> Oporba ne podupire Vladine mjere poticanja poduzetnišva

'Ove smo godine počeli uvoditi red u plaćanje i jedan dio tvrtki vjerojatno neće opstati', rekao je ministar Maras, napominjući da to moraju nadomjestiti otvaranjem novih radnih mjesta. 'Ukoliko slijedeće godine vidite da nezaposlenost nije porasla nego se nešto smanjila, onda znajte da je taj plan na dobrom putu i da se ostvaruje', kazao je Maras.

Poticaji iz programa 'Poduzetnički impuls' usmjereni su u četiri osnovna segmenta - u konkuretno poduzetništvo uložit će se 115 milijuna kuna, povoljno financiranje i jamstva 113,4 milijuna kuna, obrazovanje za poduzetništvo i obrtništvo 19 milijuna kuna te za unapređenje poduzetničke infrastrukture 56,5 milijuna kuna. Tu su i sredstva vezana uz EU programe i projekte, a iznose oko 61 milijun kuna, dok je za institucionalnu podršku razvoju poduzetništva i obrtništva namijenjeno 11,2 milijuna kuna.

>> Maras: Malo i srednje poduzetništvo može Hrvatsku izvući iz krize

U roku od tri godine od provedbe programa predviđa se povrat svih uloženih sredstava u državni proračun kroz uplaćene poreze i doprinose te se predviđa kreiranje četiri tisuće novih radnih mjesta, kao i očuvanje tisuću postojećih u roku od dvije godine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.