Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrana najavljuje tužbu

Mamić ostaje bez 52 milijuna kuna, stanova, brodica, luksuznih auta... Traži se i da uplati razliku od 25 milijuna kuna

Aktualno Galerija Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 1 Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 2 Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 3 Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 4 Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zdravko Mamić rasplakao se na televiziji - 5 Galerija 1/6 >>
Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić, osuđen na šest i pol godina, rasplakao se tijekom televizijskog intervjua za televiziju Face.

S optužbama na račun sudaca Zdravko Mamić ne prestaje. Putem društvene mreže, ali i pred kamerama poručuje: "Slušajte gospodine, suci su bili samnom u Dubaiu na dočeku Nove godine, vodio sam ih u Louvre na izložbu svjetsku, upoznavao sam ih sa šeicima, išao sam u Abu Dhabi u najelitnije restorane s njima, čekao Nove godine na plaži".

Uvjerava i kako je jedan od sudaca za utjecaj na presudu tražio akontaciju. "I ja kažem, vozi me Robi na stadion, imamo mi tamo u mojoj jednoj sobi sef gdje sam ja uvijek držao novce za hitne situacije i tako dalje i ja uzmem 100.000 eura i predam sucu u auto. On uzme škarnicl papirnati s lovom i Robi ga odveze u grad i tamo ga čeka prijateljica i oni idu u shopping."

U jednom trenutku Mamić se i rasplakao: "Mama mi ima 90 godina, žena ne ispušta očenaše iz ruku. Kaže mi, sine, tvoja majka neće umrijeti, neću dat da me pokopaju, ja ću živjet dok te ne dočekam", izjavio je.

Uz šest i pol godina zatvora, pravomoćno se njemu i obitelji oduzima 52 milijuna kuna - bankovne račune, stanove, brodicu, luksuzne aute, traži se i da Mamić uplati razliku od 25 milijuna. Mamićevoj obrani i to je argument za ustavnu tužbu.

"I onda se Marini Mamić oduzima, a ona nije prva supruga, nego druga prema tome živjela je i prije nego se udala za njega i zaradila nešto i prije i onda se oduzima i njoj i kćerima cjelokupna imovina“, izjavio je odvjetnik Veljko Miljević.

Očekuje i da USKOK pozove Mamićevu suprugu. "Koliko znam Marina Mamić još nije ispitana iako se stavila na raspolaganje već dosta dugo vremena, ali mogu prenijeti stav koji sam jučer čuo da će biti vrlo brzo ispitana da može očekivat poziv već u ponedjeljak ili utorak", kaže odvjetnik Miljević.

Draženu Bošnjakoviću pak nedopustivo je da se suci nalaze s ljudima koji su u kaznenom postupku. "Ovaj kukolj u žitu koji stvara ovakve stvari to treba definitivno procesuirat, a postoje elementi, metodlogije kroz stegovne postupke unutar Državnog sudbenog vijeća", poručuje Bošnjaković. A Zdravko Mamić poručuje - uvjeren je da će zbog svega presudu protiv njega poništiti.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene