Djeca igraju nogomet (Foto: Arhiva/Dubravka Petrić/Pixsell)
Djeca igraju nogomet (Foto: Arhiva/Dubravka Petrić/Pixsell) Foto: Arhiva/Dubravka Petri?/Pixsell

U četvrtak navečer u Barceloni su se čuli uzvici "Za dom spremni".


Peđa Grbin na svom je profilu na Facebooku podijelio video na kojem mali nogometaši, zajedno s voditeljem, triput uzvikuju "Za dom – spremni". Navodi kako ono što je snimljeno nije baš normalno.

Vezani članci Koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 16 Visoki prekršajni sud odlučio: "Za dom spremni" kažnjiv i u pjesmi Bojna Čavoglave! Davor Bernardić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Davor Bernardić: ''Pozdrav ZDS simbol je jezive zloporabe pojmova doma i domovine''

Doznajemo da je videosnimka snimljena u četvrtak navečer, nakon jedne od utakmica na Katalonskom kupu (Copa Catalunia), a da su na snimci voditelji i mali nogometaši NK-a Poljičanin 1921 iz Srinjina kod Omiša.

O čemu se radi i zašto djeca uzvikuju "Za dom – spremni", pitali smo predsjednika nogometnog kluba Nikolu Mužinića.

"To je snimljeno sinoć, na Copa Cataluniji u Barceloni. Na kupu je sudjelovalo 30 država. Pobijedili smo srpsku ekipu, a poslije su s njima pjevali i družili se", kazao je Mužinić.

Radi se o uzrastu od 2006. do 2009. godišta. "Djeca su se veselila, to su djeca hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji obnovili su ovaj klub, da nismo bili za dom spremni – gdje bismo bili danas?" pita se Mužinić.

Na pitanje novinara smatra li da je u redu uzvikivati "Za dom – spremni" u Barceloni, nakon pobjede nad momčadi iz Srbije, odgovara da nitko u tome ne vidi ništa loše, nego da se cijela priča "želi ispolitizirati".

Navodi i da su djeca u četvrtak navečer bila spremna odnijeti nagrade svojim kućama. "Nas je šest voditelja te djece, svi su bili u Domovinskom ratu i svi su branitelji. Vodili smo ih u Barcelonu, a ne u Kumrovec. Nikad se nitko nije sjetio da o nama piše, borimo se za svaku kunu", dodao je.

"Peđi Grbinu dat ćemo jednu veliku političku nulu", zaključio je predsjednik NK-a Poljičanin 1921 Nikola Mužinić.