Obavijesti Pretražite Navigacija
ide na sastanak u bolnicu

Majka blizanaca ispričala se zbog prijetnji bolnici, pedijatri objašnjavaju jesu li bebe bile zanemarene

Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2
Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Facebook/M.K.
Aktualno Galerija Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Foto: Facebook/M.K. Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 6 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 6 Foto: Facebook/M.K. Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 3 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 3 Foto: Facebook/M.K. +0 Prof.dr.sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike Fran Mihaljević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Ana Treščec, majka dječaka blizanaca koji se liječe na Klinici ''Dr. Fran Mihaljević'', za DNEVNIK.hr otkrila je da u podne, na poziv ravnateljice, ide na sastanak u bolnicu.

Fotografije djece koja se od gripe i rota virusa liječe u Klinici za infektivne bolesti, a koje je majčina prijateljica objavila na Facebooku, zgrozile su javnost.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatan nemar Otac umro od tumora na mozgu nakon velike pogreške liječnika: Tvrdili su da je riječ o računalnoj pogrešci Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica odjela pedijatrije najosjetljivija skupina "Jedno dijete je u dosta teškom stanju": Voditeljica pedijatrije bjelovarske bolnice o stanju zaraženih beba, objasnila kako prepoznati simptome

Majka petomjesečnih blizanaca tvrdi da se radi o nehumanom postupanju osoblja prema njezinoj djeci. Kada je došla djeci u posjet, jedna je beba bila vezana za krevet, odjeća im je bila mokra i zaflekana, a guza i intimni dijelovi tijela crveni. Dežurna liječnica i sestra, tvrdi majka, poručile su da ne mogu svakih pet minuta presvlačiti djecu.

''Radi se o nemaru, to su kraste''

Kako je majka otkrila za DNEVNIK.hr, ravnateljica ju je pozvala na sastanak u bolnicu na kojem bi trebali razmotriti što se dogodilo. Objava fotografija izazvala je lavinu reakcija, a u komentarima se našlo i niz prijetnji osoblju bolnice, zbog čega se majka ispričala.

Ona i dalje tvrdi da se radi o nemaru i da njezini petomjesečni blizanci nisu dobili odgovarajuću njegu. Posljednji put ih je posjetila u nedjelju, kad su fotografije i snimljene, i poslije toga ih nije vidjela pa ne zna kakvo im je sada stanje. Posjećuje ih otprilike svaki drugi dan, a savjetovali su joj da zbog prehlade ne dolazi češće.

Pedijatri s kojima smo razgovarali kažu da je u slučaju tako malih beba s dijagnozama koje imaju itekako moguće da se guza zacrveni u vrlo kratkom vremenu i da tu nema govora o zanemarivanju.

''Rota virus je kao kolera, kisela stolica ošteti guzu u samo nekoliko sati''

''Proljev kod rota virusa sličan je koleri, cijedi se iz djeteta, nema formirane stolice, to je kao da dijete piški'', objasnila je poznata pedijatrica, koja kaže da se takvo crvenilo može dogoditi i kod zrelije djece. ''Rota ošteti enzim laktazu, mliječni se šećer ne razgrađuje, u crijevima se fermentira kao u bačvi i ta kisela stolica pojede guzu i kod starije djece'', objasnila je i dodala da se crvenilo može dogoditi i nakon samo nekoliko sati. Dodaje da tome mogu posvjedočiti mame koje su ''doma jedan na jedan hendlale svoje bebe s rota virusom''.

Majka, međutim, kaže da medicinska struka brani svoje kolege, ali da je ona dobila podršku brojnih ljudi, među kojima ima i medicinara koji su joj rekli da to nije odgovarajuća skrb.

''Crvenilo se svakome može dogoditi, ali to nije crvenilo, to su kraste. Ostajem pri tome da je u pitanju nemar. Ne bih reagirala da mi sestra nije odbrusila'', kaže majka. Dodaje da nije htjela tužiti bolnicu niti tražiti odštetu nego je samo htjela da se skrb malo pojača.

Čeka se nalaz inspekcije Ministarstva

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je izvanredni inspekcijski nadzor, čiji nalaz još nije objavljen.

''Ono što mogu reći da u slučaju obilnih proljeva, u slučaju odraslih, a pogotovo kod male djece, koža je nježna, ako takva djeca imaju višednevne, dugotrajne proljeve s obilnim stolicama koje su ako su virusne, u pravilu kisele, jednostavno se može razviti i pored najbolje njege mazanja, presvlačenja i pranja, otok, iritacija i crvenilo, no sve to vrlo brzo nestane nakon što proljev stane'', poručila je u razgovoru za Dnevnik Nove TV ravnateljica bolnice prof. dr. sc. Alemka Markotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene