Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traži reakciju vlade

Zviždačica objavila dokumente: Hovat predložio osobu koja je predala nepotpunu prijavu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maja Đerek, zviždačica Državnih nekretnina, objavila je dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je ministar Darko Horvat Vladi za mjesto v.d. direktorice Državnih nekretnina predložio Renatu Sabo koja za natječaj nije niti dostavila potpunu prijavu.

Zviždačica iz Državnih nekretnina Maja Đerek objavila je u ponedjeljak, dva dana nakon uhićenja ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, dokumente za koje tvrdi da su dokaz da Renata Sabo na natječaju za mjesto šefice Državnih nekretnina nije dostavila potpunu prijavu. Dodaje i da se iz dokumenata ''već na prvi pogled vidi da su potvrde poslodavaca lažne''.

''Sadašnji USKOK-ov osumnjičenik Horvat nikada nije odgovorio na moje prijave teških nezakonitosti niti je ikada odgovorio na prijave teških nezakonitosti kolegica iz Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Pročitajte i ovo Maja Đerek - 2 Odbacuju optužbe Iz Državnih nekretnina najavljuju tužbu protiv Đerek: "Otkaz je dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog prijava za nezakonitosti"

Isti taj USKOK-ov osumnjičenik tvrdio je pred kamerama da sam otkaz dobila zbog nepoštivanja radnog prava, bez ikakvih dokaza. Isti taj USKOK-ov osumnjičenik lažno je javno insinuirao da prijavljujem uočene nezakonitosti tek nakon dvije godine, pri čemu je svjesno zanemario činjenicu da je bio o svemu detaljno obaviješten pisanim putem.

Sada kada je gospodin Horvat u Remetincu postavlja se pitanje - hoće li Vlada Republike Hrvatske, a koja je imenovala Renatu Sabo za vršiteljicu dužnosti, konačno reagirati na gore navedene nezakonitosti te hoće li Renata Sabo i dalje ostati direktorica Državnih nekretnina na temelju lažiranih referenci, a po preporuci USKOK-ovog osumnjičenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVJEDOKINJE U USKOK-u Objavljeni ključni iskazi protiv Horvata: "Rekla sam da dijeli poticaje mimo pravila. Odgovorio je da je to njegova odluka"

Želim vjerovati da nećemo, kao u ovoj zadnjoj aferi, morati čekati USKOK više od tri godine da se postupi po kaznenoj prijavi koju sam podnijela. Ostaje za vidjeti tko će u konačnici morati "preslagivati" tvrtku Državne nekretnine - Vlada ili USKOK'', pišie u priopćenju Đerek.

U nastavku pogledajte sporni dokument u kojemu su, navodi Đerek, crvenom bojom označena mjesta na kojima Horvatovo ministarstvo utvrđuje da Renata Sabo nije zadovoljila uvjete natječaja za direktoricu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene