Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuju optužbe

Iz Državnih nekretnina najavljuju tužbu protiv Đerek: "Otkaz je dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog prijava za nezakonitosti"

Maja Đerek - 2
Maja Đerek - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Maja Đerek, zviždačica iz Državnih nekretnina je ukazala na nepravilnosti i nezakonitosti u toj tvrtki. Stigao je odgovor tvrtke, iz koje najavljuju tužbu protiv nje.

Zviždačica iz Državnih nekretnina, Maja Đerek, pozvana je u USKOK na temelju opsežne kaznene prijave koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodavanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba. U svojem iskazu je prozvala i dodjeljivanje stanova ministru Mariju Banožiću i predstojniku premijerova ureda Zvonimiru Frki Petešiću.

Stigla je reakcija Državnih nekretnina, koju prenosimo u cijelosti.

''Potaknuti kontinuiranim medijskim istupima bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek u kojima iznosi neistinite tvrdnje, nepotpune informacije i neutemeljene zaključke s ciljem osporavanja dobivenog otkaza i poboljšanja položaja u radnom sporu, Društvo se očituje kako slijedi.

Gđa Đerek bila je odgovorna za upravljanje poslovnim prostorima dvije godine te je otkaz dobila u rujnu 2020., a vezano za poslovne prostore gotovo četiri godine nije smatrala oportunim prijaviti nadležnim tijelima sve što danas iznosi u medijima o Državnim nekretninama d.o.o.

Gđa Đerek je otkaz dobila zbog skrivljenog ponašanja, a ne zbog tzv. prijava za nepravilnosti ili nezakonitosti, za koje je sudskim postupkom dokazano da nisu postojale.

Iskrivljujući poslovne podatke Društva i selektivno opisujući poslovanje i procedure, manipulira javnošću i želi prikazati postojanje nepravilnosti ili nezakonitosti. Društvo još jednom odbacuje neosnovane tvrdnje i javno iskrivljene teze koje iznosi u medijima na račun Društva.

Za neprimjereno ponašanje u radnom kolektivu gđa Đerek je upozoravana i pisano i usmeno, a javnim istupima zbog samopromocije obezvrjeđuje rad ostalih zaposlenika koji svoj posao rade savjesno, odgovorno i zakonito.

Društvo posluje i radi po zakonu, o čemu svjedoče pozitivni revizijski nalazi od 2016.; trgovačko društvo radi kao stručno tijelo po profesionalnim standardima i Zakonu o trgovačkim društvima, a ne kao političko tijelo kakvim ga želi prikazati gđa Đerek.

Pročitajte i ovo Krunoslav Katičić, glavni tajnik HDZ-a OGLASIO SE O OPTUŽBAMA Glavni tajnik HDZ-a o Đerek i Milanoviću: "Neka bude frajer pa podnese kaznene prijave protiv mene i svih drugih koji su meta njegove mržnje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tvrdnji zviždačice Državne nekretnine reagirale na tvrdnje o stanu ministra Banožića: "Neistinito su prikazane informacije"

Fokus trgovačkog društva je učinkovito upravljanje državnom imovinom iz portfelja Društva te ostvarivanja porasta prihoda od imovine kojom upravlja u korist RH. Društvo kontinuirano od 2016. bilježi rast prihoda te je nastavilo bilježiti rast i posljednje dvije krizne godine uslijed otežanog poslovanja u pandemiji i nakon potresa.

Zaključno, s obzirom na pokrenute radnje u USKOK-u, Društvo će biti u mogućnosti pravnim putem dokazati neistinitost iznesenih tvrdnji. S ciljem zaštite narušavanja ugleda Društva i zaposlenika protiv gđe Đerek bit će podnesene tužbe nadležnim tijelima'', najavljuju iz Državnih nekretnina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene