Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kandidati za splitskog gradonačelnika Željko Kerum i Andro Krstulović Opara sučelit će se uživo pod voditeljskom palicom Mislava Bage.


Nakon Rijeke i Osijeka, Nova TV donosi sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita koji su ušli u drugi izborni krug.

Vezani članci Andro Krstulović Opara (Foto: Dnevnik.hr) Krstulović Opara neće u boj za drugi mandat: "Odlučio sam se posvetiti bitci za zdravlje" Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita Prijeti li Splitu razdor vlasti? Kerumovi vijećnici napustili sjednicu, Opara poručio: ''To je ilustracija velike nervoze kod bivšeg gradonačelnika''

Večeras će se u Dnevniku, pod voditeljskom palicom Mislava Bage, sučeliti HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, koji je u prvom krugu osvojio 26,1 posto glasova, i HGS-ov kandidat Željko Kerum kojem je povjerenje dalo 30,4 posto splitskih glasača.

Da možemo očekivati napeto sučeljavanje potvrđuju i njihova medijska nadmetanja koja su se zaoštrila prošlog tjedna kada je Kerum svog konkurenta nazvao kicošem, odnosno "umišljenom osobom koja sebe drži iznad ostalih Splićana", a ni Opara nije ostao dužan kritikama na račun Kerumovog mandata.

Kakve šanse ova dvojica kandidata imaju u drugom krugu istražila je i Nova TV na biralištima 21. svibnja kada se 39,2 birača izjasnilo da bi podržalo Oparu, a njih 38,7 posto Željka Keruma. Tada je bio i velik broj onih bez odgovora, čak 22,2. Opara može računati na 37,3 posto birača Marijane Puljak, dok će njih 15,2 posto prikloniti Kerumu. Glasovi SDP-ove kandidatkinje bit će podijeljeni između dva kandidata (25,4 posto Opari i 23,3 posto Kerumu) kao i glasovi birača Mosta (32,66 posto Opari i 32,9 posto Kerumu).

Kerum i Opara će večeras u Dnevniku Nove TV imati priliku uvjeriti birače da su baš oni najbolji izbor za poziciju gradonačelnika Splita za naredne četiri godine.