Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje biračima i građanima

Plenković: "Bilo bi dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač radi gospodin Petrov"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Peristilu se danas od 18 sati održava završni predizborni skup HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju i Grad Split.

Završni predizborni skup HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju i Grad Split održava se na Peristilu. Kako je najavljeno, skupu nazoči i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Plenković je na Peristilu istaknuo podršku Andru Krstuloviću Opari, kandidatu za gradonačelnika Splita, kao i Blaženku Bobanu, kandidatu za splitsko-dalmatinskog župana. Nije htio komentirati druge kandidate, već je samo istaknuo kako će kandidati HDZ-a pobijediti.

Ipak, nešto jest komentirao, i to optužbe čelnika Mosta nakon odluke suda o Tomislavu Sauchi: "Bilo bi dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač radi gospodin Petrov. Izjave koje daju on i drugi čelnici oporbe sramotne su i nedostojne. One pokazuju kako nisu svladali elemente političke abecede. Posao DORH-a nema nikakve veze s političkim strankama koje su na vlasti. Ljudi će vidjeti u ovom razdoblju razotkrivanja tko je ozbiljan, a tko neozbiljan."

Naveo je i kako mostovci sigurno neće proći ni na županijskoj ni na lokalnoj razini.

Plenković je potom izašavši za govornicu pozdravio vodeće HDZ-ovce, od onih u Gradu, preko onih u Županiji te do onih u Vladi, koji su bili gosti na skupu. "Dragi prijatelji, u svakoj izbornoj kampanji postoji jedan ključni trenutak, trenutak kad se događa vrhunac u kampanji, a od dr. Franje Tuđmana takvi su skupovi uvijek bili u Splitu. Takav će biti ovaj večeras", istaknuo je Plenković.

Naveo je kako je Dalmacija oduvijek jedno od ključnih uporišta HDZ-a, "a tako će biti i sada". Nastavio je potom nizati odlike HDZ-ova kandidata za splitskog gradonačelnika Krstulovića Opare, kao i Bobana, kandidata za splitsko-dalmatinskog župana.

Osvrnuo se i na Agrokor te kazao kako je Vlada imala tri scenarija - ne činiti ništa, lakonski odmahnuti rukom i reći da je to privatna kompanija, ali to bi izazvalo veliki potres u gospodarskom sustavu. Drugi scenarij bio je nacionalizacija, ali tako bi tvrtku stavili na teret poreznih obveznika. "Zato smo izabrali treću opciju, na sofisticiran način pronađeno je rješenje u zakonu. Stvorili smo uvjete iza kojih je stala kompanija, stali su zaposlenici, dobavljači, vjerovnici, kreditori, svi bitni akteri u društvu." Osvrnuo se i na one koji su Saboru glasali protiv lex Agrokora te kritizirao pokušaj da se izglasa nepovjerenje ministru financija.

"Ne nasjedajte na spinove o velikoj koaliciji sa SDP-om, koji stalno radi na destabilizaciji vlasti - nema je i neće je biti!", istaknuo je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene