Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

Što se zimi događa u ovom istarskom gradiću na obali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novigrad, gradić na sjeverozapadu Istre, živi od turizma i za turizam. No - što se događa zimi, istražila je reporterka Nove TV Petra Fabian Kapov.

Dnevnik Nove TV nastavlja sa svojim predizbornim serijalom "U vašem gradu". Danas je na redu Novigrad. Gradić je to na sjeverozapadu Istre, s 4.345 stanovnika, i živi od turizma i za turizam. No - što zimi?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Jasna Andreašić, majka dvojice sinova, istaknula je kako ima puno sadržaja, posebno tijekom ljeta, dok ih je zimi nešto manje, ali "mislim da je savršeno mjesto za malenu djecu, za odgoj". U vrtić odlaze pješice. Svugdje stigne, kaže, za nekoliko minuta. I to joj odgovara. I ovaj grad, tvrdi, misli na djecu.

"Imamo financijsku potporu Grada i za jedno i za drugo dijete, a što se tiče samog vrtića za drugo dijete imamo popust na vrtić", istaknula je Andreašić.

Mlada rukometašica Tea Budić nakon studija u Rijeci prije nepunih godinu dana vratila se kući, u Novigrad. Ipak, ovdje ne može trenirati jer Novigrad ženske rukometne ekipe nema. "Najbliži klub je u Umagu. Trener me zvao da dođem u Kopar pa sam išla tamo." Ljeti je, kaže, živo i veselo. Problem je zima.

"Ja kao mlada osoba htjela bih malo više, meni je u Rijeci bilo super, svaki dan zanimljivo, a ovdje je za nas mlade, moram reći, malo dosadno." Na pitanje što mladima najviše nedostaje u Novigradu, nabraja: "izlasci, blizina kina, kazalište, kafića ovdje nema baš nešto izbora, a Umag i Poreč su udaljeni, mora se sve ići autom".

Što su našoj reporterki Petri Fabian Kapov još ispričali stanovnici Novigrada, pogledajte u priloženom videu. Sa serijalom "U vašem gradu" nastavljamo i sutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene