Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

Ovdje poduzetnici štede na porezima i doprinosima, čak im i kamate subvencioniraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu serijala pod nazivom U vašem gradu obišli smo Novu Gradišku, drugi po veličini grad u Brodska-posavskoj županiji, koja je svojevrsna Hrvatska u malom: stanovnici trpe politička neslaganja, na vlasti se izmjenjuju dvije najveće političke stranke, a na lokalne izbore izlaze u po drugi put u dvije godine.

Nova Gradiška toliko je privukla tvrtku za proizvodnju tjestenine da su prije 11 godina iz Požege preselili svoj biznis. Industrijski park bio je isplativiji.

"Znatne su uštede u pogledu davanja, što komunalnog doprinosa, što raznih poreza i prireza samom gradu. Grad nam je, također, subvencionirao jedan posto kamatne stope na kredite koje smo dizali", kaže Ivan Šimić, direktor tvrtke koju su u Novoj Gradišci zadržali povoljni uvjeti i omogućili su im rast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

"U Novu Gradišku smo došli 2006. godine s 15 zaposlenika, a danas ovdje radi 51 zaposlenik", kaže Šimić.

Ova tvrtka za proizvodnju tjestenine danas je europski lider u proizvodnji svježe vučenog tijesta. Iz male Nove Gradiške nametnuli su se na na velikom tržištu pa izvoze svoje proizvode od Portugala do Poljske i od Švedske do Crne Gore

Industrijski park svijetla je točka Nove Gradiške, brojne olakšice i početna cijena opremljenog zemljišta od 25 kuna po četvornom metru ovdje su privukli mnoge ulagače

Jedna od prednosti je dobra prometna povezanost i blizina autoceste. No, istim se cestama i odlazi, jer izvan Industrijskog parka posla gotovo da i nema.

Koliko ih se zapošljava u industrijskom parku, a koliko ih je nekad radilo u ovom gradu, zašto su nezadovoljni prodavači na tržnici, a zadovoljni vlasnici fotostudija, kako likovnjaci uljepšavaju svoj grad i zašto lokalne izbore stanovnici priželjkuju svakih šest mjeseci, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene