SDP je za gradonačelnicu Zagreba podržao HNS-ovu Anku Mrak-Taritaš, no ona je izgubila od Milana Bandića.


Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, obratio se javnosti u središnjici SDP-a.

Vezani članci Vedran Babić SDP-ov glavni tajnik pozitivan na koronavirus, ima blage simptome Davor Bernardić MIP odbio skinuti zastupnički imunitet bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću

"Anka Mrak Taritaš je žrtva koketiranja između ljevice i desnice zadnjih nekoliko dana. Nadam se da u HNS-u ima odgovornih ljudi koji neće pristati na koaliciju s HDZ-om. Dio vodstva HNS-a nije pomogao našoj kandidatkinji u Zagrebu to je sigurno, to je istina", poručio je Bernardić.

Dodao je da HNS nikada nije iznevjerio svoje partnere niti će to učiniti. Na pitanje boji li se da će netko pokrenuti pitanje njegove smjene, kazao je da je uspio pokrenuti stranku u kratkom roku, a da su lokalni izbori rezultat lokalnih organizacija.

"Dobili smo pet novih gradova", ustvrdio je Bernardić dodavši da je Anka Mrak-Taritaš bila dobra kandidatkinja za gradonačelnicu.

Priznao je da je SDP u Zagrebu mogao biti jače pripremljen, i dati jači doprinos kao gradska organizacija.

"To je točno, no pokazali smo da je SDP u Zagrebu i dalje jak. Ostat ćemo i dalje alternativa drugačijeg Zagreba i drugačije Hrvatske", kazao je Bernardić.