Klimatsko izvješće za protekli lipanj potvrdilo je ekstremno visoke temperature od 3 do više od 4 stupnja iznad višegodišnjeg prosjeka.


Državni hidrometeorološki zavod je na svojoj web stranici upravo objavio klimatsko izvješće za protekli lipanj, koje potvrđuje znatan porast toplinskih ekstrema koji se posebno ogledaju kroz broj vrućih dana i toplih noći.

vrućine Velika opasnost za zdravlje: Ovo su savjeti kako se zaštititi od paklenih vrućina

Davorka Muškardin, specijalistica hitne medicine Kako se nositi s vrućinama i gdje ljudi najviše griješe? Liječnica za Dnevnik Nove TV: "Treba izbjegavati boravak vani, ali i..."

Temperaturne prilike u lipnju u cijeloj zemlji bile su ekstremno visoke s temperaturama od 3 do više od 4 stupnja iznad višegodišnjeg prosjeka čemu su osobito doprinijela zadnja četiri dana lipnja kad je, primjerice na Zavižanu zabilježeno 10 stupnjeva više od prosjeka.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju