Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj Uljanik

Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

Marin Lerotić
Marin Lerotić Foto: Goran Sebelic/Cropix
Nezavisni saborski zastupnik Marin Lerotić, donedavni IDS-ovac, pozvao je u četvrtak ministra gospodarstva Davora Filipovića na konkretne korake i poteze koji će osigurati dugoročnu likvidnost Uljanika i isplatu plaća, kao i dovršetak izgradnje već započetih brodova.

"Prije nekoliko dana u javnosti su se pojavile informacije o blokadi Uljanik Brodogradnje 1856 te o neisplati plaća radnicima za mjesec travanj 2023. godine. Država kao većinski vlasnik navedenog trgovačkog društva dužna je osigurati likvidnost poduzeća i ne dovoditi u pitanje egzistenciju više od 300 radnika i njihovih obitelji", priopćio je Marin Lerotić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Veće plaće za suce, vojnike i 219.000 službenika: "Pripremamo sustav prema modelu jednaka plaća za jednaki rad"

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, dodaje, stoji kako je brodogradnja iznimno značajna djelatnost za Hrvatsku, pa je samim time još više nejasna politika Vlade i njezino nečinjenje koje dovodi do blokade i neisplate plaća.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i predstavnici sindikata obje strane zadovoljne Veće plaće za državne i javne službe: Vlada i sindikati potpisali Memorandum o razumijevanju

"Brodogradnja je dio pulskog identiteta te očekujem da ministar učini sve što je u njegovoj moći kako bi se osigurala dugoročna likvidnost i poslovanje Uljanik Brodogradnje 1856", poručuje Lerotić.

Poziva ministra Davora Filipovića i Vladu da napokon pošalju poruku da stoje iza pulske brodogradnje podsjetivši kako je Vlada svojevremeno stala iza Podravke, u kojoj državni udio u vlasništvu iznosi 25 posto, te je spašavala Agrokor, privatnu tvrtku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene