Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Sabora

Karamarko: Da, pozvali smo Reisman u Sabor; Leko: Ne kontroliram aktivnosti klubova i zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom medijskih napisa o najavljenom gostovanju Judith Reisman, iz Hrvatskog sabora danas su opovrgnuli da ta američka znanstvenica dolazi na poziv predsjednika Sabora Josipa Leke.

Predsjednik Sabora, Josip Leko nije pozvao Judith Reisman u Sabor, nema s njom dogovoren susret niti ima bilo kakvu informaciju o tome da ona dolazi u Sabor, ističe se u priopćenju Službe za medije Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavnsi odbor SDP-a ŽUSTRA, ALI DEMOKRATSKA RASPRAVA 'Bez ijedne osobne uvrede' Slika nije dostupna Očekuju više od 78 ruku SVE OČI UPRTE U SABOR HDZ: Tražit ćemo da se o šefu Sabora glasa javno

>> 'To je peseudoznanstvenica koja banalizira holokaust, ne dajte joj u Sabor'

Kako se dodaje, "predsjednik Sabora nije i ne mora biti upoznat s aktivnostima svakog zastupnika ili kluba zastupnika, koji samostalno mogu organizirati protokolarne i ostale aktivnosti u prostorijama Sabora, niti ih kontrolira".

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je potvrdio da je Klub HDZ-a u Sabor pozvao američku znanstvenicu Judith Reisman, koja je u Hrvatskoj postala poznata zbog filma "Kinseyev sindrom".

Šest građanskih udruga i inicijativa otvorenim pismom pozivalo je danas predsjednika Sabora da zaštiti dignitet institucije i otkaže gostoprimstvo Judith Reisman navodeći da je riječ o "poznatom homofobu koji iskrivljujući znanstvene činjenice promiče govor mržnje i neravnopravnost te banalizira holokaust".

Ženske udruge protiv dolaska J. Reisman u Sabor

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćile su da su zgrožene i zabrinute zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražile su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.

"Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske izražavaju zgražanje i zabrinutost zbog najave da će u Saboru u četvrtak 31. siječnja 2013. nastupiti američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava osoba homoseskualne orijetnacije i banaliziranju holokausta.

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske traže od svih državnih dužnosnika da odbiju susret s Judith Reisman jer će na taj način pokazati dosljednost u poštivanju Ustava RH i vrednota ustavnog poretka, te poslati jasnu poruku da kao izabrani dužnosnici i dužnosnice poštuju i dosljedno promiču unapređivanje ljudskih prava svih građana i građanki te poštuju tekovine antifašizma i promiču vrednote sekularizma", navodi se u izjavi za medije dviju udruga, koje napominju i kako u potpunosti prihvaćaju izjavu kojom su svoje protivljenje dolasku Reisman u Sabor danas izrazili Pokret za sekularnu Hrvatsku i još pet udruga.
(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene