Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Večeras u provjerenom

Bizarna ispovijest: Lažna medicinska sestra pacijenticu vodila po bolnici i radila testove na COVID

Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 1
Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 1 Provjereno
Aktualno Galerija Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 9 Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 9 Foto: Provjereno Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 8 Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 8 Foto: Provjereno Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 7 Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 7 Foto: Provjereno Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 6 Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 6 Foto: Provjereno +4 Protiv lažne medicinske sestre podignute su prijave - 5 Galerija 1/9 >>
Provjereno večeras donosi bizarnu priču o ženi koja je, lažno se predstavljajući kao medicinska sestra, organizirala hospitalizaciju pacijentice, dočekala je na trijaži zagrebačkog Rebra i vodila po bolnici te obavila i naplatila navodne testove za COVID.

Baš kad je saznao da mu majka boluje od tumora u trbušnoj šupljini, Dražena Radovanovića prst sudbine spojio je sa ženom koja je kao podstanarka, zajedno s 12-godišnjim sinom, privremeno ušla u stan njegove prijateljice. Osoba se tada predstavila kao medicinska sestra i, saznavši za Draženovu situaciju, odmah ponudila svoju pomoć u hospitalizaciji njegove majke na Rebro, gdje je, kako je rekla, jedan od doktora njezin dobar prijatelj.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Dražen, očajan, tužan i uplašen za život majke - pristaje. Uspostavljaju kontakt i navodnoj medicinskoj sestri šalje dokumentaciju. Baratala je, kaže, rječnikom medicinski obrazovane osobe, ulijevala povjerenje, predstavljala se kao dobročiniteljica. Nazvala je njihovu obiteljsku liječnicu i, predstavljajući se kao doktorica, organizirala sanitetski prijevoz koji bolesnu ženu iz jednog slavonskog grada prevozi u Zagreb.
Njegovu je majku, priča Dražen, dočekala na trijaži i u sanitetskom vozilu provela po bolnici. Nakon pregleda javlja mu da njegovu majku nisu mogli zaprimiti i da dođe po nju. Tada navodnu medicinsku sestru prvi put vidi uživo.

"Imala je prljavu kosu, nema pola zubi i ima prljave nokte. Tu mi je već izazvala sumnju", priča Dražen.

Prevarantica je zatražila da obave test na COVID, uz objašnjenje da je to standardni dio procedure te da bez toga ne može odvesti majku kući.

"Doista, ona vadi ampule i gura meni štapić u nos, i to radi mami, i kaže da nosi u laboratorij i da će za 15-20 minuta dobiti rezultate i onda ćemo vidjeti što ćemo napraviti", nastavlja.

Draženova majka plaća navodni test za koji nikad nisu dobili službene, pismene rezultate. Nakon dva tjedna zavlačenja oko rezultata testa, ženi se gubi svaki trag, a tada shvaćaju i da ih je nasamarila. Odlaze na policiju i tamo doznaju kako nisu jedini koji protiv nje podnose prijavu.

Ekipa Provjerenog pokušala je ući u trag ženi koja se lažno predstavlja kao zdravstvena djelatnica, a put ih je odveo do članova njezine obitelji – njezina supruga i njegova brata, koji imaju potpuno različitu priču.

Što su otkrili pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22:45 na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene