Prka sve oštro opovrgava.


Čini se kako su teški odnosi između bankara i ministra financija dosegnuli vrhunac. Zbog prijetnji koje mu je uputio jedan od vodećih bankara, ministar Boris Lalovac obratio se glavnom državnom odvjetniku.

Vezani članci Boris Lalovac (SDP), bivši ministar financija Lalovac: "Nakon tri mjeseca vidjet ćemo pravu nezaposlenost i tada će se građani naći u pravim problemima" Plaćanje kredita odgođeno je za 3 do 6 mjeseci za korisnike PBZ-a koji su pogođeni krizom PBZ omogućuje odgodu plaćanja svim korisnicima kredita do šest mjeseci

Iako ministar danas nije želio komentirati verbalni napad, Novoj TV neslužbeno je potvrđeno da iza prijavljenih prijetnji stoji predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, ali on to oštro opovrgava.

A upravo se ime Bože Prke provlači kroz medijske napise. Novoj TV neslužbeno je potvrđeno da je Boris Lalovac neprimjern ispad predsjednika Uprave PBZa prijavio glavnom državnom odvjetniku.
No sam Prka optužbe o verbalnom napadu odbacuje.

Odluka suda u Gospiću: Banka mora oštećenom dužniku isplatiti 11.445 švicarskih franaka

'Nije nam poznato za prijavu DORH-u, a za navedenu situaciju smo saznali iz medija. Još jednom naglašavamo da zaista nema govora o bilo kakvoj neprimjerenoj komunikaciji od strane gospodina Bože Prke, a koja bi se mogla shvatiti kao prijetnja', kažu u PBZ-u.

Do sukoba je, neslužbeno se može doznati, došlo zbog provjere Prkine imovine, no Božo Prka odbacuje sva nagađanja o bilo kakvom tajnom novcu.

Moćni bankar prijetio ministru Lalovcu u njegovom kabinetu

'Također, za svu imovinu koju je gospodin Prka stekao svojim dugogodišnjim radom postoje dokazi o njenom porijeklu, a jedini inozemni račun je onaj na koji prima dio dohotka sukladno pravilima matične banke, ECB-a i HNB-a, te uredno izvršava i podmiruje sve svoje obveze u Republici Hrvatskoj', dodaju u PBZ-u.

Napetosti između bankara i ministra financija rastu već mjesecima. Nakon uvođenja fiksnog tečaja za švicarski franak, odnos s bankarima Lalovac je opisao kao 'Lov na crveni oktobar', a posljednji u nizu kamen spoticanja je najavljeno snižavanje zateznih kamatnih stopa. Ali jesu li odnosi kulminirali okršajem i prijetnjama danas službeno ni iz Vlade, DORH-a, ali ni Porezne uprave nisu željeli komentirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook