Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno za Novu TV

Božo Prka prijetio Lalovcu zbog provjere imovine, PBZ sve poriče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prka sve oštro opovrgava.

Čini se kako su teški odnosi između bankara i ministra financija dosegnuli vrhunac. Zbog prijetnji koje mu je uputio jedan od vodećih bankara, ministar Boris Lalovac obratio se glavnom državnom odvjetniku.

Pročitajte i ovo Boris Lalovac, bivši ministar financija - 5 Gost Dnevnika Nove TV Bivši ministar financija o poreznoj reformi i zahtjevima za povećanje plaća: "Nikad državna blagajna nije bila ovako puna" Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun''

Iako ministar danas nije želio komentirati verbalni napad, Novoj TV neslužbeno je potvrđeno da iza prijavljenih prijetnji stoji predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, ali on to oštro opovrgava.

A upravo se ime Bože Prke provlači kroz medijske napise. Novoj TV neslužbeno je potvrđeno da je Boris Lalovac neprimjern ispad predsjednika Uprave PBZa prijavio glavnom državnom odvjetniku.
No sam Prka optužbe o verbalnom napadu odbacuje.

Odluka suda u Gospiću: Banka mora oštećenom dužniku isplatiti 11.445 švicarskih franaka

'Nije nam poznato za prijavu DORH-u, a za navedenu situaciju smo saznali iz medija. Još jednom naglašavamo da zaista nema govora o bilo kakvoj neprimjerenoj komunikaciji od strane gospodina Bože Prke, a koja bi se mogla shvatiti kao prijetnja', kažu u PBZ-u.

Do sukoba je, neslužbeno se može doznati, došlo zbog provjere Prkine imovine, no Božo Prka odbacuje sva nagađanja o bilo kakvom tajnom novcu.

Moćni bankar prijetio ministru Lalovcu u njegovom kabinetu

'Također, za svu imovinu koju je gospodin Prka stekao svojim dugogodišnjim radom postoje dokazi o njenom porijeklu, a jedini inozemni račun je onaj na koji prima dio dohotka sukladno pravilima matične banke, ECB-a i HNB-a, te uredno izvršava i podmiruje sve svoje obveze u Republici Hrvatskoj', dodaju u PBZ-u.

Napetosti između bankara i ministra financija rastu već mjesecima. Nakon uvođenja fiksnog tečaja za švicarski franak, odnos s bankarima Lalovac je opisao kao 'Lov na crveni oktobar', a posljednji u nizu kamen spoticanja je najavljeno snižavanje zateznih kamatnih stopa. Ali jesu li odnosi kulminirali okršajem i prijetnjama danas službeno ni iz Vlade, DORH-a, ali ni Porezne uprave nisu željeli komentirati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene