'Zaposli me u Banovini' - naziv je organizirane akcije splitsko-dalmatinskih laburista kojom su ispred zgrade Banovine poručili splitskoj vlasti da prestane zapošljavati stranačke kolege.


Članovi Hrvatskih laburista - Stranke rada upozorili su ispred zgrade splitske Gradske uprave - Banovine na broj nezaposlenih u županiji i Splitu, a kako je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primao nove zaposlenike u poglavarstvu, kako su rekli, htjeli su vidjeti ima li još slobodnih mjesta.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Sudarili se automobil i teretno vozilo u Splitu: Jedna osoba poginula, dvije prevezene u bolnicu Ivica Puljak Puljak povlači prve poteze u Gradu: Odsad nema zapošljavanja u gradskim tvrtkama, osim u hitnim situacijama

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ima oko 50 tisuća nezaposlenih, a u Splitu oko 20 tisuća, istaknuli su laburisti, dodajući da je taj broj sigurno i veći jer oni koji prestanu primati naknadu za nezaposlene nemaju veliku motivaciju da se dalje prijavljuju na Zavod za zapošljavanje.

'Čuli smo da je gradonačelnik primao nove zaposlenike u poglavarstvo grada pa smo htjeli vidjeti ima li još slobodnih mjesta. Interesantno, svaka nova garnitura gradskih vlasti zapošljava svoje ljude. Znači li to da ima resursa i poslova da se zaposli još ljudi? Danas ćemo gradonačelniku predati službeni dopis sa svim ovim pitanjima', rekla je predsjednica županijskog ogranka Mira Morović.

Dodala je da su se okupili ispred Banovine, ali ne zna jesu li izazvali pozornost gradonačelnika. Željeli su gradonačelniku u dopisu postaviti i pitanje 'kako to da svaka garnitura ima rezerve radnih mjesta za svoje nove ljude i zna li se kakav je trend zapošljavanja u gradske službe u posljednjih dvadeset godina'.

Svađa Pupovca i Baldasara: Je li romska glazba urbana ili ne?

'Zanima nas postoji li gornji limit takvog zapošljavanja u gradu čiji je proračun limitiran i je li to po europskim standardima da grad ima više od 460 zaposlenih. Tražimo i da nam se daju na uvid podatci o zapošljavanju u Gradskoj upravi zadnjih 20 godina, a posebno u njegovu mandatu', dodala je Morović.

Prijam kod gradonačelnika nisu tražil, nego su samo po protokolu predali dopis te će u skladu s pravom na informaciju čekati odgovor. Također su istaknuli kako problem nije samo način zapošljavanja, nego i broj zaposlenih, rekla je Morović i dodala kako - ako svaka nova gradska vlast zaposli novih dvadesetak ljudi - treba biti i gornji limit koji Split može izdržati.

Laburisti su nosili natpise na kojima je stajalo: 'Kako požderati 9575 kuna', 'B=K na drugu (B-Baldasar), (K-Kerum)', 'I ja bih radio u Banovini', 'Jedan kotar - dvi tajnice' te 'Druga garnitura - ista partitura'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju