Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijski problemi

Kuščević: Most Čiovo-kopno bio je veliki zalogaj za Viadukt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar graditeljstva Lovro Kuščević u utorak je u Splitu izrazio nadu da će nova uprava Viadukta pomoći da se ta tvrtka spasi i riješi financijske probleme zbog kojih je blokirana, te da se sačuvaju sva radna mjesta u toj važnoj građevinskoj tvrtki.

Novinari su Kuščevića, koji je u Splitu predao ključeve 162 POS-ova stana, pitali kako će se situacija s Viaduktom, koji je suočen s blokadom računa i padom cijene dionica, odraziti na građevinski sektor u slučaju da tvrtka ne opstane, na što je ministar odgovorio kako je u tijeku postavljanje nove uprave te da vjeruje kako će nova uprava pronaći rješenje.

Ministar je ocijenio kako se očito ispostavilo da je most Čiovo-kopno bio veliki zalogaj za Viadukt, jer nisu bili u stanju dovršiti posao. "Ministar Oleg Butković je s njima raskinuo ugovor, koliko znam u tijeku je novi natječaj. Nažalost, za ovu turističku sezonu neće biti moguće napraviti most, no nadamo se da će do iduće turističke sezone taj most sasvim sigurno biti dovršen", kazao je.

Novinari su ga pitali, kao Bračanina, kako komentira dodjelu koncesije za plažu "Zlatni rat", na što im je odgovorio kako je po tom pitanju jutros razgovarao sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom.

"Najgore što bi se moglo dogoditi Braču, Bolu, Zlatnom ratu i hrvatskom turizmu je da ta plaža uđe u sezonu bez koncesionara. Bitno je da je koncesionar odabran u skladu sa zakonom i bitno je da se plaža na vrijeme pripremi za sezonu, te da rade svi prateći sadržaji", rekao je Kuščević. (Hina)

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene