Dio svinja koje su nestale s farme kooperanta mesne industrije Vajda policija je pronašla u Slavoniji i vratila ih vlasniku. Za ostalima se još uvijek traga pa policija i dalje moli građane za pomoć.


Policija je pronašla 195 svinja od ukupno 723 koliko ih je nestalo s farme kooperanta mesne industrije Vajda. Svinje su pronađene na dvjema farmama, u Markušici u Vukovarsko-srijemskoj županiji te u Beketincima u Osječko-baranjskoj županiji, a u oba slučaja policiji je pomogla kvalitetna dojava građana. 

Vezani članci Svinje, ilustracija - 1 Država pomaže uzgajivačima, no nisu samo oni u problemu: "Dosad sam izgubio oko 1,5 milijuna kuna" Svinje u blatu (Foto: Dnevnik.hr) Prijeti li nam nestašica i poskupljenje mesa? "Ako ova bolest dođe, ubit će nam dušu za sva vremena"

"Ove smo svinje pronašli zahvaljujući kvalitetnoj informaciji građana koji su reagirali na medijske napise o nestalim svinjama. Na osnovu kvalitetne dojave riješili smo ovaj dio priče, pa stoga i dalje apeliramo na građane koji imaju bilo informacije o nestalim svinjama", rekao nam je Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policijske uprave. 

Svinje su pronađene na manjim privatnim farmama, podjednak broj na svakoj. Kako je istraga još uvijek u tijeku, službenih informacija i nema puno više. 

Neslužbeno smo doznali da su vlasnici tih farmi platili tisuću kuna po komadu svinje koje su prosječno težile oko stotinu kilograma. Navodno svinje nisu bile označene markicama, pa se pretpostavlja da su kupci mogli pretpostaviti da se radi o sumnjivoj raboti kad su kupovali svinje. 

One su im oduzete i preuzeli su ih iz Vajde, no vlasnik farme koji je svih 723 komada uzgojio, a potom netragom nestao netom prije nego ih je trebao predati Vajdi, još uvijek nije pronađen.