Počela je nova runda podnošenja zahtjeva za subvencionirane kredite.


U resornom ministarstvu očekuju oko 2 tisuće zahtjeva, a uvjeravaju kako bi svi koji ga podnesu, kredit trebali i dobiti.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljeno koje će banke sudjelovati u subvencioniranju kredita, zahtjevi od ponedjeljka Slika nije dostupna Svi strahuju od rasta kamata na kredite u eurima, a evo što o tome kažu stručnjaci

Novost, u odnosu na prošlu godinu, je i ta da će se subvencija kretati od 30 do 51 posto, ovisno o indeksu razvijenosti mjesta.

Za razliku od prošle godine, ministar Štromar ove godine više zahtjeva očekuje iz ruralnih krajeva. Dosad je odobreno više od 2.300 kredita, a za ovu godinu osigurano je 42 milijuna kuna.

"Raspon kamate je između 3,12 i 3,75 posto, imamo 12 banaka i očekujemo prosjek kamate oko 3,4 posto, kao što je bilo i prošle godine", pojasnio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

"Ovisno o tome koliki je stan, kolika je cijena stana, u mom slučaju to je nešto malo više od pet tisuća eura, mislim da se isplati, s obzirom na samo tržište u Zagrebu", kaže Iva iz Zagreba.