Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blago nama s njima

Kosor za ustavnu sutkinju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Severina, Mesiću, novinari, pa ostavite premijerku da se odmara.

Zaslužila je. Nemojte joj remetiti odmor u jednom od najluksuznijih hotela na Jadranu. Jer, ukoliko se dovoljno ne odmori mogla bi opet na godišnji. Krizni porez je ionako brže-bolje pomeo novčanike hrvatskih građana, a premijerka nam samouvjereno poručuje kako će isti proći i na Ustavnom sudu. Pa ona se valjda bolje razumije u ustavnost od ustavnih sudaca. Možda se, u žaru kresanja troškova, dosjeti ukinuti instituciju Ustavnog suda te sama počne odlučivati o ustavnosti, kad joj to tako dobro ide.
A zašto uopće ukinuti harač? Pa Hrvati će sve otrpjeti; malo će prosvjedovati, dizati prašinu, a onda će nakon prosvjeda, onako puni bunta i dišpeta, svatko svojoj kući. Svoje smo odradili, reći će, a što još možemo (zaključit će). I to je to od velikih prosvjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Kosor – Ili pukovnik ili pokojnik Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Lako je bilo riješiti se Biance, ali kako se riješiti Kalmete?



Gdje je granica haračenja nad Hrvatima? Uz to što moraju plaćati nekakva dopunska zdravstvena osiguranja, bez kojih im astronomski odbici s njihovih plaća malo vrijede, moraju isto toliko odvajati za mirovinu, strepeći hoće li, kad za mirovinu dođe vrijeme, uopće što dobiti od države; drugi mirovinski stup i priče oko njegova neuspjeha dodatno ulijevaju nesigurnost u potlačenu masu kojoj je, čini se, ostao još samo bijes zbog nemoći. A u čitavu priču se odnedavno upleo i krizni porez kao i veći PDV te poruka vlasti kako nas od jeseni čekaju još mnogi novi nameti. Gdje je kraj budalaštinama koje nam naši vladajući priređuju, a čijoj bahatosti nema kraja?!

Iako kao svake godine ljetuje u 'jednom od najluksuznijih hotela na Jadranu', Jadranka Kosor nije smatrala potrebnim da ovog ljeta potraži manje luksuzan smještaj. Jaco, pa barem si se zbog osjećaja tog jadnog naroda mogla malo potruditi. Barem zbog onih jadnika koji su, te koji će uskoro biti izbačeni na cestu s radnih mjesta; u ime one djece koja će od jeseni u školu gaziti u starim i poderanim tenisicama; zbog svih onih mladih ljudi koji plaćaju astronomske rate stambenih kredita, a koje im je odsad još teže plaćati; kao i zbog sve one nerođene djece koja ni kriva ni dužna u trenutku rađanja postaju zadužena za nekoliko desetaka tisuća kuna.



No, povijest se ponavlja – koga briga za osjećaje Hrvata? Oni su tu da služe onima koji su izabrani da bi zapravo njima služili. No, Hrvat k'o Hrvat, odmahne rukom i prozbori 'A što ćeš'. I tako 'idemo dalje'. Jer nema veze preko koga se gazi. Bitno je da idemo dalje te da u tom hodu nisu ugroženi interesi elite. Njima u tom hodu i dalje ostaju krupne povlastice, iako su se odrekli onih sitnih, njima beznačajnih, a koje su prosječnom Hrvatu nedostižan san. No narod hrvatski, kako je to povijest pokazala, sve izdrži. Vjerojatno nam je, u stilu svemirske ravnoteže, i dana tako nesposobna vlast. Jer, žilavi smo te jedan od rijetkih naroda koji bi takve nesposobnjakoviće uopće trpio. Blago njima s nama.

>> FOTO: Premijerka na luksuznom ljetovanju

>> Kosor: Neće Mesić biti kriv ako ne stignu mirovine

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene