Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika DZS-u

Premijerka iznenađena: Vlada je prva trebala vidjeti rezultate Popisa, mi smo ga platili!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DZS je objavio prve rezultate popisa stanovništva hrvatskoj javnosti. Premijerka Jadranka Kosor smatra da je Vlada prva trebala znati te rezultate.

'Državni zavod za statistiku je po našem mišljenju u Vladi, prvo te podatke trebao dostaviti Vladi, koja je platila popis stanovništva', reagirala je premijerka na javnu objavu prvih preliminarnih podataka popisa stanovništva i pitanje novinarke Dnevnika Nove TV, koje je provedeno ove godine. 'Moram se još upoznati s podacima da bih mogla komentirati', zaključila je Kosor.

Pročitajte i ovo Ilustracija velike razlike Ovo su prosječne plaće po županijama: Pogledajte tko najviše zarađuje, a tko najmanje Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

DZS je danas na konferenciji za medije obznanio hrvatskoj javnosti prve preliminarne rezultate novog popisa stanovništva u Hrvatskoj. Po službenim rezultatima popisa stanovništva koji je bio proveden od 1. do 15. travnja 2001. godine, Hrvatska je tada imala ukupno 4.437.460 stanovnika, tako da bi usporedbom tih podataka ispalo da je Hrvatska u 10 godina izgubila 146.848 stanovnika.

'Ti podaci nisu usporedivi s rezultatima popisa stanovništva 2001. godine jer je u međuvremenu metodologija popisivanja usklađena s međunarodnim standardima', istaknuo je na današnjoj prezentaciji Ivan Kovač, ravnatelj DZS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene