Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radili smo najbolje što smo mogli'

Kosor obznanila kandidaturu za predsjednicu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice i donedavna premijerka Jadranka Kosor najavila je svoju kandidaturu na predstojećim stranačkim izborima koji će uskoro biti i službeno raspisani.

'Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala. Kada je došla obavijest o tome da je HDZ pod istragom, izašla sam na konferenciju za novinare i rekla sam da smo dobili takvu obavijest i da je teško, ali da ćemo izdržati, ići na sud’, kazala je Kosor u intervjuu na jednoj lokalnoj televiziji.

‘U tom trenutku je i taj teret bio isključivo na mojim leđima’, dodala je.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> Kosor: HDZ je stabilan, ne potresaju ga skandali

Na upit hoće li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a na skorim stranačkim izborima, potvrdila je da bi to bilo logično.

Podsjetila je i dostignuća tijekom dvoipolgodišnjeg premijerskog mandata napominjući kako je njezina Vlada djelovala od srpnja 2009., u vremenu najveće gospodarske krize i bez ikakve potpore te da su uveli brojne mjere za gospodarski oporavak, od smanjenja državnog proračuna do zabrane zapošljavanja i kupovanja automobila te uvođenja dodatnog racionalnog ponašanja, ali i sređivanja javnih poduzeća i borbe s korupcijom.

‘Sigurna sam da smo radili najbolje što smo mogli i da smo postigli neke rezultate’, kazala je požalivši se da su, unatoč tome, te mjere u javnosti bile ‘dočekivane na nož’, poput uvođenja kriznog poreza iako su tako zaštitili one koji najteže žive i koji je ukinut čim su to dozvolile prilike.

Sadašnjoj vladajućoj Kukuriku koaliciji najviše pak zamjera što ‘svoj pravi program i prave namjere nisu izrekli tijekom kampanje’. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene