Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kornatska tragedija: Istražni sudac ispitao Rončevića i Lucića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku istrage oko kornatske tragedije šibenski istražni sudac Branko Ivić, doznajemo, ispitao je ministra obrane Berislava Rončevića te načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Josipa Lucića.

Oni su, kazao je Ivić, potvrdili da je vojska na otok Kornat stigla isključivo sa zadaćom da pomogne u pretraživanju terena i spašavanju vatrogasaca, lokalnog stanovništva i turista.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Slika nije dostupna Nastavlja se suđenje Draženu Slavici Kornatska tragedija: 'Tek smo nakon nekoliko sati saznali da ima stradalih'

Vojska, dodao je sudac, inače aktivno pomaže tijekom vatrogasne sezone, a ovaj put na Kornat su stigla 23 vojna vatrogasca, tj. pripadnika Namjenski organiziranih snaga (NOS) te 51 pripadnik Bojne za specijalna djelovanja iz Delnica.

Ivić je kazao i kako će idućeg tjedna saslušati četvoricu svjedoka iz Zadra, među kojima i dvojicu pripadnika zadarske Gorske službe spašavanja. 

Oni su već trebali biti ispitani, ali se nisu pojavili na
sudu, jer im nisu bili uručeni pozivi, a ovaj put im je, rekao je,
poziv upućen na kućnu adresu, a ne kao prije na adresu GSS-a.

Ivić nije odustao ni od saslušanja jedinog preživjelog vatrogasca u kornatskoj tragediji Frane Lučića koji se oporavlja u splitskom Kliničkom bolničkom centru, no o tomu će liječnici ponovo odlučivati za 15 dana.

Odvjetnik obitelji, podsjećamo, zatražio je da se uz njih, u sudsku klupu za svjedoke dovede i ravnatelj policije Marijan Benko, no on se ranije ispričao odlaskom u inozemstvo. 

Doznajemo kako su Rončević i Lucić opisali ulogu vojske i vojnu opsadu Kornata nakon tragedije, koja je izazvala dosta sumnje kod javnosti. 

Sudu su, prema neslužbenim informacijama, posvjedočili kako u tome nije bilo ništa sporno, jer je vojska pretraživala teren, pokušavajući pronaći ima li mrtvih i ozlijeđenih vatrogasaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene