Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno će vladati 4 godine

"Komotna većina": Ljubav HDZ-a i Keruma i službeno potvrđena u Županijskoj skupštini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubav HDZ-a i Željka Keruma nakon splitskog gradskog vijeća danas je službeno potvrđena i u Županijskoj skupštini. Zajedno će vladati županijom i iduće četiri godine.

Kritike na novu koaliciju odmah stižu od oporbe. Mostovi zastupnici stigli su u majicama s natpisom "Dalmacija nije na prodaju" po pitanju dodjeljivanja koncesija.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

„Osam godina smo radili kvalitetno. Nadam se da će tako biti i ove četiri godine znači HDZ sa svojom koalicijskom listom ima 22 vijećnika mi 7 - znači komotna većina“, kazao je Željko Kerum (HGS)

Predsjednik skupštine je upravo Kerumov Petroslav Sapunar. Detalje i uvjete koalicije ne otkrivaju.

"Koalicija oporbu ne čudi"

Koaliciji se oporba ne čudi

"Oni su malo radili predstavu, malo radili cirkus u gradu u županiji. To su bile tenzije pa što su sve jedni drugima govorili i na kraju završili u koaliciji“, kaže Arsen Bauk (SDP)

Ništa blaži nije bio ni Mostov Miro Bulj.

„Vjerojatno je on to s HDZ-om i Oparom dogovorio u Milanu. Ma to je dogovoreno već prije tri mjeseca, to je jasno da će Kerum biti s njima“, kaže Bulj.

MOST-ovi vijećnici došli su u majicama s natpisom "Dalmacija nije na prodaju". Najavljuju nastavak bitke oko koncesija. Pozivaju lokalne čelnike da upute zahtjev županiji za prepuštanjem ovlasti nad pomorskim dobrom.

"Dalmacija nije na prodaju"

„Dalmacija nije na prodaju. Tražimo tematsku sjednicu, prikupit ćemo potpise u skladu sa poslovnikom o svim koncesijama koje su dodijeljene na području splitsko-dalmatinske županije. Zlatni rat je vrh sante leda“, kaže Bulj.

A upravo koncesija za Zlatni rat uzburkala je hrvatsku javnost zbog čega je Zlatko Ževrnja povučen iz utrke za župana.

„Ono što se dogodilo Zlatnom ratu dogodilo se po starom zakonu. Novi zakon ne može puno toga pokvariti ali nije nažalost ništa popravio“, kaže Arsen Bauk.

Iz županije poručuju da će se o svim problematičnim koncesijama raspravljati na stručan i kvalitetan način.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene