Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub.


Posebno upozorava na maglu na autocestama: na A 1 od Zagreba do Karlovca i od čvora Otočac do tunela Sveti Rok; te na A 2 Zagreb-Macelj od Macelja do Krapine. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Opreznije treba voziti na cestma gdje su kolnici mokri ili samo vlažni te na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale zbog mogućih odrona.

Vezani članci Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme Snijeg u Lici i Dalmaciji Snijeg prekrio dijelove Dalmacije, na Zelovu ga napadalo čak 15 centimetara. Policija uputila apel: ''Vožnja je otežana, budite oprezni!"

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Saborsko-Poljanak-Selište. Na županijskoj cesti ŽC 6166 Omiš-Kučiće-Zadvarje, promet teče jednim trakom u mjestu Kučiće, zbog klizišta potpornog zida. Zbog izlijevanja vode na kolnik zatvorena je cesta: ŽC Žažina-Mala Gorica. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)