Aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će objaviti svoju kandidaturu za još jedan predsjednički mandat.

Galerija


Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će objaviti svoju predsjedničku kandidaturu.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović za desničarski list objasnila kad joj je ''Za dom spremni'' prihvatljiv, a kad nije Kolinda Grabar-Kitarović u Kninu (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 11 Otkrivamo zašto je Predsjednica objavila kandidaturu u Kninu: ''Ako je bilo promišljeno, onda tu ima dosta upitnika''

Obraćanje Predsjednice i službena objava kandidature za novi mandat održat će se sutra u 12 sati u Matici hrvatskoj, poručuju iz njezina stožera. 

Predsjednica je ranije već kazala da će kandidaturu objaviti ''jednog lijepog, sunčanog dana''. Iako se dugo nagađalo hoće li se Grabar-Kitarović uopće ponovno kandidirati, Predsjednica je naslućivanja o kandidaturi potvrdila nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te obljetnice Oluje. ''Danas sam tu kao predsjednica i namjeravam se i idućih pet godina viđati s vama kao predsjednica'', rekla je u kolovozu.