Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne boji se nikoga"

Grabar-Kitarović: "Sve u svoje vrijeme. Objavit ću kandidaturu jednog lijepog, sunčanog dana"

Predsjednica na svečanoj akademiji povodom Dana oružanih snaga (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica na svečanoj akademiji povodom Dana oružanih snaga (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednica na svečanoj akademiji povodom Dana oružanih snaga (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Europski izbori su prošli, a ide li po novi mandat, predsjednica i dalje ne otkriva

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ne otkriva je li s Predsjednicom u posljednje vrijeme razgovarao o kandidaturi, no ne vjeruje da će se HDZ-ov rezultat na europskim izborima preslikati i na predsjedničke.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Za rezultate HDZ-a na europskim izborima kazao je kako je riječ o "poruci koja se dogodila u statističkom kontekstu", a na pitanje kada očekuje da se Predsjednica izjasni ide li po drugi mandat. Poručio je: "To morate nju pitati".

Hoćeli dati podršku Predsjednici, koja je danas u Lisinskom sudjelovala na svečanoj Akademiji  povodom Dana oružanih snaga, general Ante Gotovina još ne otkriva. 

"To je političko pitanje, danas je Dan oružanih snaga, dan Hrvatske vojske...", kratko je poručio Gotovina.

Predsjednica pak kaže: "Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga."

"Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima", kaže predsjednica, a kandidaturu će, kaže, objaviti "jednog lijepog sunčanog dana".

Na pitanje što misli o tome da joj na predsjedničkim izborima protukandidat bude pjevač Miroslav Škoro, odgovorila je sa smiješkom: "Jako volim slušati njegove pjesme".

Europski izbori pokazali su, zaključuju stranke ljevice, da na predsjedničkim izborima moraju imati zajedničkog kandidata. I SDP i Amsterdamska koalicija spremni su zajedno sjesti za stol i o tome pregovarati. I dok SDP sve glasnije navija da to bude Zoran Milanović - Amsterdamska koalicija ima svoje uvjete.

"Prvi uvjet je da gospodin Milanović kaže da ide u kandidaturu, drugi uvjet da da dođe i traži podršku stranaka koje su okupljene oko Amsterdamske koalicije, a onda ćemo mi sjesti i vidjeti što i kako dalje", kazala je Anka Mrak-Taritaš.

SDP-ovac Gordan Maras pak smatra kako je Zoran Milanović jedini koji može pobijediti Predsjednicu na izborima. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene