Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirao objavu u kninu

Plenković najavio da će Predsjednica u utrku po još jedan mandat: Grabar-Kitarović će biti kandidatkinja HDZ-a

Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u Rijeci, prije sastanka sa stranačkim članstvom, u izjavi za novinstvo najavio da će se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kanididrati za još jedan mandat te da će biti kandidatkinja HDZ-a.

Upitan je li zlorabila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti za najavu nove kandidature, Plenković je kazao da su to "ocjene dijela medija i njezinih kritičara". "Ona je rekla da je došla na Dan pobjede kao predsjednica i da će dolaziti sljedećih pet godina", rekao je, dodajući da su sve ostalo interpretacije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica iz ovih krajeva. Kazao je da će se na sastanku predstaviti članstvu što je sve Vlada učinila za ovu županiju.

Posjetili 3. Maj

''Bit će to dobra motivacija da svi zajedno odradimo dobar posao na predsjedničkim izborima ovdje, gdje predsjednica ima veliku potporu'', rekao je Butković.

Na sastanak HDZ-a PGŽ u Rijeci došli su i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i ministar gospodarstva Darko Horvat. Sastanak je priređen nakon posjeta premijera i ministara Brodogradilištu 3. Maj u Rijeci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene