Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je u Rijeci, prije sastanka sa stranačkim članstvom, u izjavi za novinstvo najavio da će se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kanididrati za još jedan mandat te da će biti kandidatkinja HDZ-a.

Galerija


Upitan je li zlorabila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti za najavu nove kandidature, Plenković je kazao da su to "ocjene dijela medija i njezinih kritičara". "Ona je rekla da je došla na Dan pobjede kao predsjednica i da će dolaziti sljedećih pet godina", rekao je, dodajući da su sve ostalo interpretacije.

Vezani članci Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) "Okolnosti su se za Predsjednicu bitno promijenile. Novi su ljudi u njenom timu" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Sada i službeno! Kolinda Grabar-Kitarović sutra objavljuje kandidaturu

Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo što je predsjednica iz ovih krajeva. Kazao je da će se na sastanku predstaviti članstvu što je sve Vlada učinila za ovu županiju.

Posjetili 3. Maj

''Bit će to dobra motivacija da svi zajedno odradimo dobar posao na predsjedničkim izborima ovdje, gdje predsjednica ima veliku potporu'', rekao je Butković.

Na sastanak HDZ-a PGŽ u Rijeci došli su i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i ministar gospodarstva Darko Horvat. Sastanak je priređen nakon posjeta premijera i ministara Brodogradilištu 3. Maj u Rijeci. (Hina)