Milan Bandić u petak je slavio svoj 64. rođendan. Predsjednica mu je poslala posebnu tortu, pjevala mu je, a u govoru je hvalila Hercegovinu. Citirala je i Matu Bulića.

Galerija


Na obilježavanju 12. Broćanske večeri u jednom zagrebačkom restoranu Milan Bandić je uz feštu proslavio svoj 64. rođendan.

Vezani članci Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period" Kolinda Grabar-Kitarović Pojavile se stare fotografije Kolinde Grabar-Kitarović: Ovako je izgledala prije 15 godina

Zapjevala mu je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon toga ga je i srdačno izljubila i izgrlila. 

A sada je "isplivala" i snimka nadahnutog govora koji je održala. Snimku je na Facebooku objavio bend  Šarmeri koji su i svirali te večeri. 

"Ma koliko me napadali, a vi znate, nažalost, koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati. Jer nisam bitna ja. Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. Jedna duša, a nas dvoje, kako kaže pjesma. I nikada, apsolutno nikada, ni po koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovin", rekla je predsjednica i nastavila: 

"Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Ja ne znam što je to u mojim genima da je meni ta zemlja toliko bliska, ali evo, volim zapjevati s vama, neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti normalan, biti čovjek, pokazati drugome da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega nego jednak kao on. I zapjevati, jer pjesma i rane i dušu liječi i pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice i Hrvatske i Bosne i Hercegovine. I zato, evo, dopustite mi da završim. Nadam se da neće nitko zamjeriti, ali doista, ja bih voljela da jednoga dana ostvari se ona 'uz križ mi napiši, bećarina ova, volila je pjesmu i zemlju svojih pradjedova", završila je svoj govor pjesmom Mate Bilića. 

Preko supruga Jakova i savjetnika Tomislava Madžara, Kolinda Grabar-Kitarović iste je večeri Milanu Bandiću poslala i posebnu tortu.

Snimku predsjednice kako pjeva objavio je na Facebooku Nikola Grmoja, ustvrdivši kako "predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja se za novi mandat bori i najavom borbe protiv korupcije pjesmom čestita rođendan višestrukom uskočkom optuženiku Milanu Bandiću"