Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet o Hrvatima

Bild: Ruža Tomašić, Neven Mimica i Sandra Petrović Jakovina će najviše profitirati !

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbrojavanje do ulaska siromašne 'balkanske' zemlje, kao 28. članice Europske unije, traje još samo šest tjedana, piše njemački Bild i otkriva koji će to Hrvati već s prvim danom mjeseca srpnja od toga najviše profitirati.

Ulazak 'siromašne balkanske zemlje', kako Hrvatsku etiketira njemački tabloid Bild, kao 28.članice u Europsku uniju, za neke će se hrvatske političare isplatiti već od 1.srpnja, jer oni će profitirati od izdašnih plaća u briselskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

>>VIDEO Tomašić: Tražite novac i nekog drugog, ovo mi je previše

Kao 'najsretnije Hrvate' taj je tabloid izdvojio Nevena Mimicu (59), koji će kao prvi hrvatski povjerenik u Europskoj komisiji voditi resor zaštite potrošača, te upravljati budžetom od 42.000 eura. Plaća će mu biti oko 25.000 eura, a ako eventualno na izborima za Europarlament iduće godine izgubi mandat, zasigurno će ga utješiti otpremnina u iznosu 21.000 eura, te činjenica da će iduće 3 godine primati 8.300 eura mjesečno. No, to nije sve - Mimica će nakon 65.godine života dobivati i euro-mirovinu u iznosu od 1.350 eura.

Od 12 hrvatskih zastupnika u Europarlamentu, Bild je među sretnike izdvojio kritičarku Europske unije Ružu Tomašić (55 ) i 28-godišnju Sandru Petrović Jakovinu, koje će od 1.srpnja primati mjesečnu plaću od 7.956,87 eura brutto, još 4.299 eura neoporezive naknade za troškove, 304 eura dnevnice za svaki dan zasjedanja Europarlamenta, a ako izgube mandat na izborima 2014.g. dobivat će još 6 mjeseci 7.956 eura.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene