HGSS tragao za tinejdžerom cijelu noć (Foto: HGSS)
HGSS tragao za tinejdžerom cijelu noć (Foto: HGSS)

U srijedu navečer HGSS je zaprimio dojavu o nestalom 16-godišnjem mladiću koji se uputio na trčanje, ali je javio roditeljima da se izgubio.


U srijedu navečer 16-godišnji mladić krenuo je na trčanje iz sela Gornja Drenova u blizini Zagreba. Nakon nekog vremena javio se roditeljima i rekao im da se izgubio.

Vezani članci Sava i most (Foto: Dnevnik.hr) Velika potraga za nestalom ženom u Zagrebu: Traže je dronom i sonarima u Savi Potraga za nestalom osobom (Foto: HGSS) - 6 Tragičan kraj: HGSS-ovi ronioci u moru kod Baške Vode pronašli tijelo nestalog muškarca

''Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio'', priopćili su iz HGSS-a.

Za njim je potom u potragu krenulo 18 članova HGSS Stanice Zagreb, a s njima je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina.

Rano ujutro u pomoć su pozvali još kolega iz stanica Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor, tako da je ukupno u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a.

Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron s termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi, navodi HGSS.

Potraga je sretno završila, pa se u četrvrtak u 8:25 mladić vratio neozlijeđen kući. Ispričao je da je prespavao u šumi, a da se utopli, pokrio se lišćem.