Stravičan prizor u uvali pokraj Povljana na Pagu na uskrsno jutro. Zbog jakog nevremena, ženka morskog psa i njezinih sedam mladunaca izgubili su orijentaciju u moru, nasukali se na kopno i uginuli.


Ženka morskog psa modrulja duga tri i pol metra i sedam mladunaca nasukali su se na obalu blizu mjesta Povljane na otoku Pagu. Stravičan prizor dočekao je ribare koji su lovili u blizini. 

Vezani članci Ronilac, ilustracija Potres ih zatekao pod morem: "Osjećaj je kao da ste pod velikim trajektom, čudno i impresivno" Rtina Miočići - Petar Miočić Miočićeva Rtina cijelu noć nije spavala od uzbuđenja: "Još euforija traje... Kad naš čovjek postane najjači na svijetu, normalno da je svima na ponos!"

Morski pas nije rijetkost u Jadranu, no uvijek izaziva jezu. Stariji mještani su i prije znali na istom mjestu pronalaziti nasukane morske životinje. Pretpostavlja se da je uzrok neobičnom nasukavanju nevrijeme, koje je izazvalo gubitak orjentacije životinje i njezinog podmaltka. Naime, ženke morskog psa, u slučaju opasnosti, često se namjerno nasukavaju na kopno, pokušavajći spasiti pomladak ili mu barem omogućiti bolje šanse za preživljavanjem. 

Iako mještani kažu kako ova vrsta morskog psa nije opasna za ljude, prizor bi mogao utjecati na kupače prije nego što uđu u vodu. 

Točan uzrok smrti trebali bi utvrditi stručnjaci Oceanografskog instituta iz Splita, koji bi trebali obaviti pregled uginulih životinja.