Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Morski pas i sedam mladunaca nasukali se na Pagu i uginuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravičan prizor u uvali pokraj Povljana na Pagu na uskrsno jutro. Zbog jakog nevremena, ženka morskog psa i njezinih sedam mladunaca izgubili su orijentaciju u moru, nasukali se na kopno i uginuli.

Ženka morskog psa modrulja duga tri i pol metra i sedam mladunaca nasukali su se na obalu blizu mjesta Povljane na otoku Pagu. Stravičan prizor dočekao je ribare koji su lovili u blizini. 

Pročitajte i ovo Ilustracija POLICIJA OBJAVILA DETALJE Krivotvorili dokumente pa se na poznatom hrvatskom otoku domogli nekretnina vrijednih 7,5 milijuna kuna Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Jezivi detalji ubojstva na Zrću: Ubojica prije uhićenja razbio mobitel, za smaknuće mu ponudili vrtoglavu cifru

Morski pas nije rijetkost u Jadranu, no uvijek izaziva jezu. Stariji mještani su i prije znali na istom mjestu pronalaziti nasukane morske životinje. Pretpostavlja se da je uzrok neobičnom nasukavanju nevrijeme, koje je izazvalo gubitak orjentacije životinje i njezinog podmaltka. Naime, ženke morskog psa, u slučaju opasnosti, često se namjerno nasukavaju na kopno, pokušavajći spasiti pomladak ili mu barem omogućiti bolje šanse za preživljavanjem. 

Iako mještani kažu kako ova vrsta morskog psa nije opasna za ljude, prizor bi mogao utjecati na kupače prije nego što uđu u vodu. 

Točan uzrok smrti trebali bi utvrditi stručnjaci Oceanografskog instituta iz Splita, koji bi trebali obaviti pregled uginulih životinja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene