Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan ulov

Stručnjak o ulovu najotrovnije ribe kod Medulina: "Imamo problem zbog onog što se dogodilo sjevernom Jadranu"

Aktualno Galerija Otrovna riba - 1 Otrovna riba - 1 Foto: DNEVNIK.hr Otrovna riba - 2 Otrovna riba - 2 Foto: DNEVNIK.hr Otrovna riba - 3 Otrovna riba - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otrovna riba - 4 Galerija 1/4 >>
Srebrenopruga napuhača sadrži otrov koji može izazvati teške zdravstvene tegobe, ali i smrt.

U Hrvatskoj je ulovljena srebrenopruga napuhača, najotrovnija riba na svijetu. Ulovio ju je slučajno slovenski ribar u nedjelju u Medulinskom zaljevu. Srebrenopruga napuhača sadrži otrov koji može izazvati teške zdravstvene tegobe, ali i smrt. Inače, ova riba najčešće obitava u Crvenom moru i tropskom dijelu Tihog te Indijskog oceana. Ovaj je primjerak najsjeverniji nalaz ove vrste u Mediteranu.

"Čudna onako glava, sve, onako neka čudna riba i onda moja uzme telefon i onda smo guglali malo i vidimo da je to ta srebrenopruga napuhača i onda smo bili jako oprezni s njom jer smo znali da nije šala", rekao je ribar Anton Vidović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez Kod hrvatskog otoka ugledali najotrovnije ribe na svijetu, jednu su i ulovili: Može ubiti čovjeka!

Naime, ova riba ima potentan otrov tetrodotoksin, koji može izazvati teške zdravstvene tegobe i smrt.

"Imamo problem što nemamo više tipične zime kao što jesu, i sjeverni Jadran koji je bio utočište za hladnoljubne vrste to više nije. I zato te vrste sada dolaze ovdje, gdje imaju dovoljno hrane i gdje pronalaze svoje ekološku nišu i mogu negativno utjecati na našu autohtonu floru i faunu", rekao je dr. sc. Neven Iveša sa Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 1 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 1 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 5 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 5 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 2 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 2 Foto: Afp +0 Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha Svijet VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska 1/6 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene