Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sačekuša na autocesti

VIDEO Velika policijska potjera nakon ubojstva zatvorskih čuvara: Otkriveno tko je Muha za kojim traga cijela Francuska

Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha
Policija traga za Mohamedom Amrom zvanim Muha afp/screenshot
Aktualno Galerija Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 1 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 1 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 5 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 5 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Foto: Afp +1 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 2 Galerija 1/6 >>
Napadači su u Francuskoj vozilima blokirali kombi koji je prevozio zatvorenika, ubili zaštitare i pobjegli zajedno s oslobođenim kriminalcem.

Dva zatvorska službenika ubijena su u Eureu u blizini francuskog grada Rouena u filmskom napadu na vozilo koje je prevozilo zatvorenika, s kojim su napadači zatim uspjeli pobjeći.

U potragu je uključeno više od 200 specijalnih policajaca, no zasad su uspjeli pronaći samo u potpunosti izgorjelo i napušteno vozilo koje su koristili za bijeg. 

Napadači su na naplatnim kućicama presreli zatvorski kombi i otvorili vatru iz sačmarice, pri čemu su prema prvim informacijama dva zaštitara smrtno stradala, doznaje agencija France Press iz policijskog izvora. Ministar pravosuđa Eric Dupond-Moretti potvrdio je da su dva agenta preminula, dok su tri teško ozlijeđena, piše Le Monde.

Pročitajte i ovo Noćas je u kanti za smeće ostavljeno novorođenče istraga traje FOTO "To je pokušaj teškog ubojstva": Policija o slučaju bebe koja je ostavljena u kanti za smeće

U videu na društvenim mrežama mogu se vidjeti dva napadača odjevena u crno kako s oružjem prilaze zatvorskom kombiju.

 

Pročitajte i ovo Screenshot Zastrašujuća snimka VIDEO Kamera otkriva trenutke strave! Avion udario u pistu i zapalio se: Pilot se katapultirao, ali nije mu bilo spasa

Poznato tko je zatvorenik

Zatvorenik je 30-godišnji Mohamed Amra zvan Muha, kojeg su prevozili iz Rouena u Evreux. Jutros ga je posebno saslušao istražni sudac u Rouenu u slučaju pokušaja ubojstva za koje je optužen te je bio na povratku u zatvor u kojem se nalazi zbog predhodne kazne. 

Francuska televizija javlja da je odbjegli Muha tjedan dana ranije osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog teških krađa te je osumnjičenik za ubojstvo u Marseilleu 17. lipnja 2022. godine

Napad se dogodio na naplatnoj kućici Incarville malo poslije 11 sati, u napadu su sudjelovala dva vozila marke Audi i BMW koji su napali zatvorski kombi, prenosi BFMTV.

Jedno vozilo napadača vrlo je brzo pronađeno spaljeno i napušteno. Prvi policijski izvor rekao je za AFP da su kriminalci pobjegli i da je jedan od njih ozlijeđen.

 

 

Pročitajte i ovo Policija Uhićeni otac i maćeha Malinda je bila vezana u podrumu i zlostavljana do smrti: Jedan jezivi detalj otkrio je mučnu istinu

Oglasio se Macron

"Ovo je šok za sve nas", napisao je na X-u predsjednik Emmanuel Macron. "Stojimo uz obitelji, ozlijeđene i njihove kolege. Čini se sve da se pronađu počinitelji ovog zločina kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene