Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog štete nastale u požaru velikih razmjera koji je jučer poslijepodne zahvatio miljevačka sela Kaočine, Širitovce, Ključ i Karalič, kao i područje susjednog Trbounja, drniški gradonačelnik Ante Dželalija zatražio je od šibensko-kninskog župana Duje Stančića da proglasi stanje elementarne nepogode.


U svom zahtjevu Dželalija navodi kako je požar, koji još uvijek
prijeti miljevačkim naseljima, već nanio veliku štetu tamošnjem stanovništvu, najviše na vinogradima i voćnjacima, a izgorjela su i dva gospodarska objekta.

Vezani članci Policija, ilustracija Poginuo na mjestu: 30-godišnjak bez vozačke dozvole pretjecao preko pune crte i zabio se u automobil Prometna nesreća u Drnišu Nova tragedija na cestama: U Drnišu poginuo motociklist

U požaru, koji još nije ugašen, izgorjelo je i desetak drvenih električnih stupova, pa je dio miljevačkog područja bez struje.

Noćas jedan sat iza ponoći održana je izvanredna sjednica Gradskog poglavarstva Drniša kako bi se organiziralo stanovništvo i pomoglo gasiteljima u sprječavanju širenja požara i čuvanju opožarenih područja.

Kako na drniškom području i dalje puše jaka bura, požar je još aktivan i u njegovom gašenju sudjeluje 90-ak vatrogasaca, kojima su se pridružila i dva kanadera. Jedan dio vatre krenuo je prema kanjonu Čikole, miniranom području. Na tom je mjestu dvadesetak vatrogasaca kako bi spriječili njegovo širenje prema zaseocima Vlajićima, Malenicama i Bačićima.

Istodobno gori na potezu između sela Karaliča i Kaočina gdje je na terenu 70 gasitelja. Uz pripadnike drniške Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a u gašenju sudjeluje i 50-ak vojnika iz Divulja i članova interventne jedinice Državne uprave za spašavanje kojima su se oko deset sati pridružila i dva kanadera.

Iako je tijekom noći vatra bila stavljena pod kontrolu, zbog jakog vjetra ponovo se jutros rasplamsala, a kako trenutačno gori na više mjesta, od kojih su neka i minirana još se ne može reći koliko je opožareno područje, kazao je zapovjednik JVP Drniš Ivo Bilić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju