Ilica, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilica, ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL) Foto: Sanjin Struki?/PIXSELL

Iz Kluba studenata Istre "Mate Balota" komentirali su medijske napise vezane za situaciju s prostorom u kojemu Klub djeluje već 50-ak godina.


Objasnili su kako se zbog promjene vlasnika prostora u Ilici 13 javila potreba da se pravni status Kluba koji djeluje u tom prostoru regulira no ističu da je predmet još uvijek otvoren.

Vezani članci Policija, ilustracija Sudar tri auta u Ilici: Jednu osobu vatrogasci izvlačili iz automobila Bespravna gradnja u Vruji - 4 Stigla još jedna kazna za Vruju: Latković mora platiti još 70.000 kuna, dobio i naloge za rušenje

"Moramo istaknuti da je predmet još uvijek otvoren, pregovori su u tijeku i Ministarstvo državne imovine pokazalo je želju za dijalogom, za koji se nadamo da će izroditi adekvatno rješenje situacije. Smatramo da u takvoj situaciji nije potrebno dizati tenzije koje stvaraju dodatan nepotrebni pritisak, nego molimo zainteresiranu javnost da pričeka službenu odluku i omogući nam uvjete za kvalitetan dijalog s Ministarstvom državne imovine", poručili su.

U priopćenju iz Kluba su se zahvalili i svima koji su im iskazali svoju potporu u podršku, kao i bivšim i sadašnjim članovima koji su im ponudili pomoć u rješavanju situacije.

"Ova je situacija pokazala kako je Klub puno više od mjesta okupljanja studenata, nego je u svojem dugogodišnjem aktivnom radu postao mjesto očuvanja i promicanja vlastitog identiteta, ali i poštivanja različitosti. U samom je Statutu Kluba kao jedan od temeljnih ciljeva upisano i razvijanje kulture dijaloga, a to najbolje možemo pokazati upravo svojim pristupom rješavanju ovog problema. Klub studenata Istre „Mate Balota“ oduvijek je bio i bit će više od kluba, on je i skup vrijednosti, stavova, povijesti i budućnosti te mjesto u kojem se svi Istrijani u Zagrebu mogu osjećati kao kod kuće", poručuju iz Kluba studenata Istre "Mate Balota".

Iz Ministarstva državne imovine na upit DNEVNIK.hr-a samo su kratko odgovorili da su u tijeku razgovori Ministarstva i predstavnika Kluba studenata Istre "Mate Balota" u svezi prostora u Ilici 13.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju