Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prostor promijenio vlasnika

Prijete li veliki problemi Klubu studenata Istre u Zagrebu? "Pregovaramo s Ministarstvom, nadamo se da ćemo uspjeti ovo riješiti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Kluba studenata Istre "Mate Balota" komentirali su medijske napise vezane za situaciju s prostorom u kojemu Klub djeluje već 50-ak godina.

Objasnili su kako se zbog promjene vlasnika prostora u Ilici 13 javila potreba da se pravni status Kluba koji djeluje u tom prostoru regulira no ističu da je predmet još uvijek otvoren.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vatrogasci na terenu U centru Zagreba srušio se dio fasade: "Vidio sam kako pada..." Zagrebački vatrogasci Niz intervencija Zagrebački vatrogasci objavili u kojoj ulici je bilo najviše požara i intervencija: Možete li pogoditi?

"Moramo istaknuti da je predmet još uvijek otvoren, pregovori su u tijeku i Ministarstvo državne imovine pokazalo je želju za dijalogom, za koji se nadamo da će izroditi adekvatno rješenje situacije. Smatramo da u takvoj situaciji nije potrebno dizati tenzije koje stvaraju dodatan nepotrebni pritisak, nego molimo zainteresiranu javnost da pričeka službenu odluku i omogući nam uvjete za kvalitetan dijalog s Ministarstvom državne imovine", poručili su.

U priopćenju iz Kluba su se zahvalili i svima koji su im iskazali svoju potporu u podršku, kao i bivšim i sadašnjim članovima koji su im ponudili pomoć u rješavanju situacije.

"Ova je situacija pokazala kako je Klub puno više od mjesta okupljanja studenata, nego je u svojem dugogodišnjem aktivnom radu postao mjesto očuvanja i promicanja vlastitog identiteta, ali i poštivanja različitosti. U samom je Statutu Kluba kao jedan od temeljnih ciljeva upisano i razvijanje kulture dijaloga, a to najbolje možemo pokazati upravo svojim pristupom rješavanju ovog problema. Klub studenata Istre „Mate Balota“ oduvijek je bio i bit će više od kluba, on je i skup vrijednosti, stavova, povijesti i budućnosti te mjesto u kojem se svi Istrijani u Zagrebu mogu osjećati kao kod kuće", poručuju iz Kluba studenata Istre "Mate Balota".

Iz Ministarstva državne imovine na upit DNEVNIK.hr-a samo su kratko odgovorili da su u tijeku razgovori Ministarstva i predstavnika Kluba studenata Istre "Mate Balota" u svezi prostora u Ilici 13.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene