Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirurgu Šimiću produljen pritvor na 30 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječkom liječniku Ognjenu Šimiću, osumnjičenom za primanje mita, produljen je danas na Županijskom sudu u Rijeci pritvor na 30 dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Pročelnika Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju u riječkom KBC-u Ognjena Šimića sumnjiči se da je prekjučer uzeo mito od 5000 eura od Riječanke čiji se otac nalazi na tom odjelu, uz obećanje da će oca operirati bez obzira na listu čekanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno: Dok ga policija traži kod kuće, Ognjen Šimić pobjegao u Sarajevo Slika nije dostupna Branitelji otkazali Šimiću, odgođena glavna rasprava

O Šimićevu slučaju istražna sutkinja riječkog Županijskog suda Ksenija Zorc danas je službeno otvorila istragu na temelju istražnog zahtjeva Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Istražna sutkinja Zorc izvijestila je kako je dr. Šimić danas ponovno saslušan te je poricao počinjenje kažnjivog djela koje mu se stavlja na teret.

Dr. Šimić uhićen je u srijedu 16. kolovoza, nakon što je Riječanka, koja je policiji prijavila taj slučaj, liječniku predala 5000 eura u službenim prostorijama riječkoga KBC-a, stoji u istražnom zahtjevu.

Šimić je uhićen u koordiniranoj akciji policije i USKOK-a, koja se počela pripremati mjesec dana prije uhićenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene