Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'SDP mora snositi odgovornost'

Kekinovo parkiranje: HDZ traži ostavku direktora Zagrebparkinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kluba HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margareta Mađerić na današnjoj je konferenciji za novinare rekla da bi direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta trebao dati ostavku zbog pogodovanja vezanih uz dodjelu povlaštenih karata za parkiranje u Gradu Zagrebu.

Mađerić je istaknula kako frontmen i pjevač 'Hladnog piva' Mile Kekin od Mišete nije smio dobiti povlaštenu kartu za parkiranje u garaži Tuškanac zato što 'ostalih 160 stanara s Gornjeg grada nemaju to pravo'. 'Kako on može biti iznad svih ostalih u Gradu Zagrebu koji ne mogu dobiti povlaštenu parking kartu niti ju kupiti', upitala se dodavši kako je Kekin tu najmanje kriv.

'Mišeta mora odgovarati zbog tih pogodovanja bez obzira je li takav naputak dobio iz centrale gradskog ili nacionalnog SDP-a. On je to potpisao i on mora odgovarati, a SDP snositi političku odgovornost', istaknula je. Upozorila je i na to da je direktor Zagrebparkinga bez natječaja u tu Holdingovu podružnicu doveo dvojicu svojih prijatelja, koji su ranije radili u 'Iskon Internetu', a sada su voditelji 'projekta 3'.

Mađerić je upitala što taj projekt znači, što oni tamo rade, te je li postojala potreba za njihovim zapošljavanjem, uz postojećih 12 tisuća zaposlenih u Zagrebačkom holdingu. 'To nije primjer samo u Zagrebparkingu, već u svim podružnicama u koje se ljudi dovode po stranačkom ključu i pripadnosti', rekla je Mađerić.

Mađerić je novinarima podijelila i ugovor koji pokazuje da je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović preuzeo osobni Mišetin dug od 20 tisuća kuna nastao u privatnom poduzeću 'Iskon Internet', u kojem je Mišeta bio na izobrazbi iz područja menadžerskih vještina.

Napominjući kako HDZ ne dovodi u pitanje doškolovavanje koje se financira iz gradskih poduzeće, privatnih ili državnih tvrtki, Mađerić je istaknula kako se tu radi o privatnom Mišetinom dugu nastalom u privatnom poduzeću. 'Taj dug preuzima Holding i osobno Čović, najviše rangirani SDP-ovac u Zagrebu. To je ono što je nemoralno', ustvrdila je Mađerić.

Smatra kako je SDP na jučerašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine pokazao svoju nesposobnost riješavanja najosnovnijih problema u gradu, kao što je rješavanje problema cijene vrtića, pokušavajući taj problem prebaciti na vladu, ministarstva i HDZ. 'To je već viđen scenarij SDP-a i to nećemo dopustiti', kazala je Mađerić. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković" Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene