Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kula Cipicco

Kaštel Novi: Dijelovi kule iz 16. stoljeća koji su nezakonito izgrađeni ipak će se rušiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelovi kule iz 16. stoljeća nisu napravljeni prema smjernicama Ministarstva kulture pa građevinska inspekcija provodi rušenje.

Nastavlja se rušenje nezakonito izgrađenog dijela kule Ćipiko u Kaštel Novom. Dijelovi kule iz 16. stoljeća nisu napravljeni prema smjernicama Ministarstva kulture pa građevinska inspekcija provodi rušenje. Investitor pak tvrdi kako je cijela investicija od 12 milijuna eura ugrožena.

Pročitajte i ovo Plaža Bačvice - 1 i gradilište i kupalište Morsku idilu uništavaju smrad i radovi: "Bageri će nas opkoliti sa svih strana" Screenshot malverzacije nakon potresa Ministrica Obuljen Koržinek nakon upada policije: "Ako je netko kriznu situaciju zlouporabio za stjecanje koristi, onda će odgovarati"

Počinje rušenje bespravnih kuća na obali Drave

'Cijeli dvorac je pokriven sa svim propisima koji su zakonom propisani, 2012. napravljena je studija po ovlaštenom konzervatoru koji je jasan u smislu što je projektom i elaboratom definirano da je to u skladu sa strukom', rekao je Ante Samardžić, investitor kule Cipicco. Čak 12 milijuna eura vrijedan projekt je ugrožen, tvrdi investitor. Sve traje više od deset godina.

'Ja držim da svi dokumenti koje imam, oni su transparentni i spreman sam ih predočit medijima te sve dokumente imaju i Ministarstva, oni su svjesni da sve što rade rade protuzakonito', dodao je Samardžić.

Sve je prijavio i DORH-u. No, u ministarstvu graditeljstva tvrde drugačije.

'Građevinska inspekcija pokrenula je inspekcijski postupak nakon saznanja da je investitor pristupio izvođenju radova bez odobrenja za građenje. Gradilište je zatvoreno, međutim investitor nije poštovao tu zabranu i gradio je i dalje', rekao ej Davorin Oršanić, pomoćnik ministrice graditeljstva.

Uz novi projekt Ministarstva graditeljstva do građevinske dozvole za samo 30 dana

Uklanjanje je kažu zakonito, a troškove će platiti investitor. No, koliko će to stajati - ne znaju, to će utvrditi nakon što budu izvršeni svi radovi nakon uklanjanja, napomenuo je Oršanić.

Ovdje je trebao biti hotel i nautička marina. Predviđena su i radna mjesta za Kaštelane, a rušenje će se nastaviti i idućih dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene