Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čas su tu, čas nisu

Nakon što smo pokazali prazno gradilište, bageri opet na izgradnji obilaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je jučer u Dnevniku Nove TV prikazano prazno gradilište južnog dijela osječke obilaznice, na kojoj je radove premijerka u nedjelju svečano otvorila, danas potpuno drugačija situacija.

Strojevi su ponovno na gradilištu. Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kaže da radova jučer nije bilo zbog konzervatora iz Ministarstva kulture.

Pročitajte i ovo Vatrogasci - 3 natjecanje fire combat Vatrogasci se prisjetili najtežih trenutaka: "Bilo je kao u paklu" Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima"

Strojevi su na osječkoj obilaznici ponovno prionuli na posao. Još jučer na istome mjestu vladala je tišina. Samo dva dana prije predsjednica Vlade je svečano otvorila početak radova uz prisutnost strojeva. U hrvatskim cestama poručuju da su radovi zaustavljeni tek nakratko zbog obaveze da s arheolozima dogovore gdje će se provoditi istraživanja.

'U ovom trenutku ne mogu očekivati nekakvi značajni sami fizički, neka velika dinamika i aktivnost dok se jednostavno na određenim mjestima gdje to arheološki nadzor, a to je konzervatorski odjel iz Osijeka, gdje oni daju lokacije gdje će se izvršiti i ti probni iskopi i nakon kojih će oni izvršiti očevid. Mi smo tjekom dana jučer i danas s njima dogovarali te aktivnosti', kaže Josip Škorić, predsjednik Hrvatskih cesta.

Novac za izgradnju dijela osječke obilaznice je tvrde osiguran. 'Do kraja godine financijskim planom Hrvatskih cesta za ovu investiciju predviđeno je 20 milijuna kuna', rekao je Škorić. Izgradnja obilaznice ići će po fazama. Brzina dovršetka će ovisiti o arheološkim, a čini se i novinarskim istraživanjima da sve ne bi ostalo na predizbornom obećanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene