Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sagrađene bez dozvola

Počinje rušenje bespravnih kuća na obali Drave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio vlasnika najavio je da će sami ukloniti bespravne građevine, dio je je to već učinio. Ministarstvo će uklanjati one čiji su vlasnici to propustili napraviti sami.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izvijestilo je da u srijedu počinje s uklanjanjem bespravno sagrađenih građevina na području Regionalnog parka Mura Drava i u njegovoj neposrednoj blizini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uputili notu Sloveniji MVPEI oštro odbacuje slovenske navode Slika nije dostupna Inspekcija naložila uklanjanje kamenja s makarske plaže

Građevine predviđene za uklanjanje nalaze se na samoj obali Drave ili u blizini obale. Sagrađene su bez zakonom propisanih dozvola i za njih nije proveden postupak legalizacije, a u nekim slučajevima ozakonjenje nije bilo moguće jer se radi o zaštićenom području pa su zahtjevi za njihovim ozakonjenjem morali biti odbijeni. U nekim slučajevima vlasnici nisu ni pokrenuli postupak, navodi Ministarstvo.

Počelo rušenje bespravnih objekata na Murteru

S uklanjanjem se danas započinje kod naselja Sigetec, na desnoj obali. Na toj je lokaciji u ovoj fazi predviđeno uklanjanje osam građevina. Uklanjat će se građevine manjih dimenzija namijenjene povremenom boravku.

Dio vlasnika sam će ukloniti bespravne građevine

Nakon lokacije kod naselja Sigetec, nastavit će se uzvodno uz rijeku Dravu na sljedećim lokacijama: obala rijeke Drave kod jezera Jegeniš, Veliki Pažut, ušće rijeke Mure u Dravu te Koprivnički Ivanec.

Dio vlasnika najavio je da će sam ukloniti svoju bespravnu građevinu, što je financijski za njih povoljnije, a dio vlasnika građevina planiranih za uklanjanje to je već i učinio. Ministarstvo će uklanjati one bespravne građevine koje su vlasnici propustili ukloniti sami, navodi se u priopćenju glasnogovrnice Đurđice Čočić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene